Care este urmatorul pas, pe care trebuie sa il fac atunci cand seful meu direct nu este prompt(nici nu ma baga in seama cand ii explic ca am nevoie fizic de pauza), atunci cand vine vorba de repaus la locul de munca?Muncesc intr-o multinationala direct cu clientul, stand continuu in fata calculatorului cel putin 8 ore pe zi fara repaus. Conform Codului Muncii in vigoare,.am drept legal de asa ceva. Este specificat si in contractul individual de munca aceasta pauza.La cine trebuie sa apelez?
Va rog sa-mi comunicati pareri avizate.Multumesc !
Solicitati in scris angajatorului sa respecte prevederile din Cerintele minime de securtiate si sanatate pentru utilizare echiapmente cu ecran de vizualizare aprobate prin HG nr. 1028/ 09.08.2006 modificata si completata prin HG nr. 601/ 13.06.2007, punctele referitoare la identificarea riscurilor pentru lucratorii expusi datorita lucrului in fata ecranului de vizualizare, examenul medical la angajare si examenul periodic, lucrul efectiv in fata ecranului, pauzele recomandate, dotarea lucratorilor (fara costuri din partea acestora) cu ochelari de protectie speciali pentru lucrul la calculator, etc.
Daca angajatorul nu ia masuri, sesizati ITM in scris/ telefonic/ prin e.mail.
Subiectul acestui topic nu are nicio legatura cu cine toarna sau nu la ITM si nici cu ce se intampla in Olanda.
Posturile cu continut inutil, care nu folosesc discutiei pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza.
Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei.