avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate persoane cu handicap

buna ziua
Avem o problema sotia este insarcinate in 6 luni si o saptamana avand o problema de handicap . conform art. 24 lit c legea 185/2005 care este in vigoare sotia beneficiaza de concediu de maternitate incepand cu luna a 6 a , la cerere. Doctora de familie sustine ca nu trebuie depasite ce 84 de zile de concediu de maternitate, din cate am citit, si vazut pe forumu-ri cele 84 de zile nu se mai iau in considerare in cazul ei. gradul de handicap este definitiv, codul bolii este G82 ( parapareza spastica).
va rog sa imi raspunteti pana pe data de 22.07.2013. dupa aceasta data i se termina concediul pe risc maternal, sarcina fiind una cu probleme ( din luna a 2 a avand diagnosticul : sarcina cu risc de avort, fiind obligata sa stea mai mult in pat.
Cel mai recent răspuns: TOTAL FOREST CONSULT SRL , Consultant in managementul afacerilor 09:13, 20 Martie 2019
Multumesc pentru raspuns domnule Valeriu
Dar in cazul in care doamna doctor refuza sa acorde concediul de maternitate incepand cu luna a 6 a , ce putem face noi? Asistenta doamnei doctor ia spus sotiei ca dupa terminarea concediului de maternitate ( cele 84 de zile ) ramane descoperita cu 1 luna si jumatate pt care nu o sa ii plateasca nimeni, totodata mentionand ca pe dumneaei nu o intereseaza si ca doctorul ginecolog sa ii plateasca acele zile.
Cand am intrebat daca cunoaste legea 185/2005 art 24 lit. c ma intrebat : ce lege este aia ?????!!!!
din raspunsul dumneavoastra inteleg ca putem sta linistiti pana se naste bebe?
1. Faceti o sesizare, chiar si pe e-mail, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

2. In sesizare scrieti si ce am zis eu aici ci textele de lege pe care le-am redat si eu si colega mea.

3. - Vedeti ca nu este vorba de legea 185/2005, art.24, lit.c ci este vorba de Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, art.24, alin.(3).
- Dar medicul trebuia sa stie el legislatia nu sa astepte de la dvs. sa ii aratati legea.

4. Indemnizatia pentru concediul de maternitate nu este platita nici de medicul ginecolog nici de medicul de familie (ei numai elibereaza certificatele medicale conform legii) ci este platita de angajatorul dvs. cvare recupereaza intreaga suma de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Bună ziua. Soția mea se află într-o situație similară. Vă rog să îmi spuneți dacă soția dvs. a beneficiat de concediu de risc maternal și de maternitate doar pe baza faptului că e persoană cu handicap, sau a fost și salariată? M-ar ajuta f. mult răspunsul dvs. Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de lauzie tiberiuborsa tiberiuborsa buna ziua, sotia a ramas in concediu pentru sarcina la data de 01 martie 2015, in data de 31 martie a nascut, iar din data de 01 aprilie a ramas in concedie ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate JohnnyBRB JohnnyBRB Buna seara, Este posibil ca TOATE cele 126 de zile de concediu de maternitate sa fie luate DUPA nastere? Daca da, angajatorul este obligat sa respecte aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie ContSters175780 ContSters175780 Buna ziua, Intrebarea se refera la cele 126 de concediu de sarcina si lauzie. Sunt la a 2-a sarcina si medicul de familie care imi elibereaza concediul ... (vezi toată discuția)