Tatal meu este in posesia unui testament scris pe spatele unui calendar religios vechi, in care se stipuleaza partajarea facuta de bunicul meu ptr. fiecare dintre frati. spuneti-mi va rog daca acest testament este valabil, se poate inregistra si daca face parte din legea 18/1991, ordinul prefectului. data testamentului este 1984, scris inainte de decesul bunicului meu. Va multumes
Testamentul olograf este valabil daca are data, semnatura celui care l-a scris, fara stersaturi, modificari, eventual martori mentionati. Testamentul este valabil in aceasta forma si trebuie dus la notariat in cazul in care se doreste dezbaterea unei succesiuni. Probabil ca dvs. va referiti la faptul ca vi s-a eliberat un titlu de proprietate in baza legii 18/1991 si trebuie sa faceti iesirea din indiviziune. Nu este prea explicit in ceea ce ati scris.
imi cer scuze daca nu am fost clara. testamentul este scris in anul 1984, pe un calendar, din 1984, dar nu e datat de bunicul meu, in schimb are semnatura lui, iar fratii tatalui meu care apar in testament recunosc acest testament, si-au intabulat terenurile din testamnet si casele, iar tatal meu, asa cum prevede testamentul nu a intabulat ptr. ca bunicul meu cere ca terenurile ramase tatalui meu sa fie folosite de bunica mea pe timpul vietii. va intrebam daca acest testament se supune ordinului prefectului, ptr. ca nu sintem siguri, tatal meu necerind pina la ora aceasta eliberarea unui acte de proprietate. daca nu va deranjez prea mult, spuneti-mi va rog daca va pot trimit o scanare a testamentului. va multumesc. o zi buna.
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Testament valabil?
dienusa
tata-l meu impreuna cu fratele sau au fost crescuti de o matusa in casa parintesaca(tatal decedat din 1930,mama lor recasatorita in alta loc),inainte de a ... (vezi toată discuția)