Mirei, eu imi amintesc de la seminariile din facultate discutiile referitoare la coautorat. Trebuie ca fiecare sa intretina fizic actul sexual. Acum vad ca e suficient ca unul sa ameninte, iar altul sa execute. :O
Nu e asa, cristian. Pana acum abia se putea accepta existenta coautoratului la viol, pt ca era greu de acceptat ca actioneaza toti asupra victimei, deodata, unul oral, altul normal etc. In fine, nici nu mai stii pe ce drum s-apuci...
Chiar daca o violau toti in aceeasi imprejurare, dar nu deodata, aveam autorat pt fiecare in parte si nu coautorat.
Ice Hellene a scris:
1. Nulitatile absolute:
a. Sunt expres prevazute de lege
b. Pot fi invocate in orice stare a procesului
c. Nu pot fi luate in considerare din oficiu de catre instanta
2. Se sanctioneaza cu nulitate absoluta incalcarea normelor cu privire la:
a. Competenta teritoriala a instantelor judecatoresti
b. Constituirea completului de judecata cu grefier sau magistrat-asistent
c. Asistarea obligatorie de catre avocat a persoanei vatamate, atunci cand asistenta e obligatorie
1. b
2. bc
Ice Hellene a scris:
Mirei, eu imi amintesc de la seminariile din facultate discutiile referitoare la coautorat. Trebuie ca fiecare sa intretina fizic actul sexual. Acum vad ca e suficient ca unul sa ameninte, iar altul sa execute. :O
Nu e asa, cristian. Pana acum abia se putea accepta existenta coautoratului la viol, pt ca era greu de acceptat ca actioneaza toti asupra victimei, deodata, unul oral, altul normal etc. In fine, nici nu mai stii pe ce drum s-apuci...
Chiar daca o violau toti in aceeasi imprejurare, dar nu deodata, aveam autorat pt fiecare in parte si nu coautorat.
cu intarziere dar sunt de acord cu tine hellene. eu m-am gandit pt y la o eroare asupra tipicitatii dar nu m-am gandit nici o clipa la un coautorat.
Ice Hellene a scris:
1. Nulitatile absolute:
a. Sunt expres prevazute de lege
b. Pot fi invocate in orice stare a procesului
c. Nu pot fi luate in considerare din oficiu de catre instanta
2. Se sanctioneaza cu nulitate absoluta incalcarea normelor cu privire la:
a. Competenta teritoriala a instantelor judecatoresti
b. Constituirea completului de judecata cu grefier sau magistrat-asistent
c. Asistarea obligatorie de catre avocat a persoanei vatamate, atunci cand asistenta e obligatorie
1. b
2. bc