Buna ziua. Primaria acorda unei persoane un teren gratuit pentru constructie casa. Persoana in cauza nu are bani de constructie si vrea sa "vanda" terenul altei persoane. Se poate?exista vreo lege? Multumesc
nu se poate vinde daca este vb de legea 15/2003 - privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala
Art. 5.
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (1), prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.
da, astea sunt conditiile ...constructia trebuie finalizata in 2 ani.. Respectivul vrea sa imi vanda mie bucata de teren cu o suma mica , iar eu ar tb sa construiesc cu toate avizele pe numele lui. Spune ca facem act la notar ca i-am dat banii si eu sa ma pot folosi de teren. Intrebare: FAC O MARE PROSTIE???
Risti sa ramai fara casa si fara bani deoarece exista promisiune de vanzare-cumparare(cum poti face la notar) dar nu poate sa iti vanda casa in termen legal (vezi in codul civil prescriptia dreptului la actiune in cazul unei promisiuni de v-c),precis primaria i-a concesionat terenul cu obligatia de a nu instraina constructia un nr de ani. Cere actele de la primarie pe teren inainte de a face o prostie.
Legea15
roxi17
Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)