Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec cu copilul din tara

Buna ziua.Am un copil de doi ani jumatate care poarta numele tatalui,dar eu nu sunt casatorita cu tatal lui(nu am fost niciodata casatorita cu tatal copilului.) si nici nu stam impreuna,el fiind casatorit cu altcineva..Vreau sa ma mut din tara si sa iau si copilul cu mine definitiv.Cum trebuie sa procedez,ce acte imi trebuie pt ca sa-l iau cu mine pe perioada nelimitata,fara sa tot apelez la el sa ne de-a acordul cand venim sau plecam ?Se poate rezolva doar la notar sau trebuie deschis proces?Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns.Va multumesc.
Conform noului cod civil autoritatea parinteasca se exercita in comun de parinti. Cu titlul de exceptie, judecatorul poate decide ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de unul din parinti.
In concluzie la notar nu se poate face nimic. Puteti incerca sa cereti incredintarea numai catre Dvs la judecatorie insa va trebui sa prezentati motive puternice.
Trebuie acordul tatalui de fiecare data cand parasiti tara, daca tatal este de acord ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata exclusiv de catre dvs aveti sanse in instanta, altfel doar daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, dar este dificil sa obtineti acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui aura_laura aura_laura ce trebuie sa fac pt a putea sa-l scot din tara pe baietelul meu de 1 an si doua luni fara semnatura tatalui?mentionez ca nu am fost casatoriti cu acte iar ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte anamariaces anamariaces buna ziua.am o fetita de 5 luni si tatal fetitei a declarato doar pt ca avea nevoie de certificatul fetei de nastere pt un proces deoarece era acuzat de furt. ... (vezi toată discuția)