avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie

Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in masina se afla soferul), eu circulam cu viteza mica, maxim 35km/h, deoarece era acea masina nu aveam cum sa vad acel pieton, am pus frana si am oprit imediat masina fara al atinge pe pieton. Problema e ca in zona se afla un echipaj de politie, care m-a tras imediat pe dreapta, m-a legitimat, a retinut pietonul implicat in eveniment ca martor, iar mie mi-a retinut permisul pt ca nu am acordat prioritate. Deoarece nu am vrut sa semnez procesul verbal a refuzat sa imi dea dovada de circulatie, cu toate ca eu nu aveam domiciliul in acea localitate. Cand l-am intrebat ca de ce nu-l ia la intrebari si pe cel care a parcat in fata trecerii a spus ca poate lua ca martor pe cine vrea el si insista ca acea masina acorda prioritate, ca nu era parcata, apoi a inceput sa vorbeasca urat cu mine si pe tot parcursul acestui dialog agentii rutieri au stat in masina. Am fost la sectia de politie, dar nu am reusit sa rezolv nimic deoarece era doar ofiterul de serviciu, dar mi-a spus ca pot circula 15 zile chiar daca nu mi-a fost acordata dovada. Dar daca sunt oprita in trafic de politie si permisul meu e retinut si nu am acea dovada de circulatie se poate considera ca circul cu permisul suspendat si pot lua amenda? Este posibil sa il ia ca martor pe pietonul implicat? Mentionez ca nu eram singura in masina si acea persoana a participat la toata discutia cu agentii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tomalenuta , utilizator 15:42, 17 August 2013
- 20 de lei, taxa de timbru judiciar care se depune odata cu plangerea.
- achitarea amenzii intregi daca nu achitati 1/2 din minimul amenzii in 2 zile lucratoare de la comunicare.
Odata cu depunerea plangerii depuneti si cerere ptr eliberarea certificatului de grefa cu care va prezentati la politie sa va restituie permisul de conducere pana la o hotarare definitiva a instantei de judecata. Trebuie completat nr. dosarului pe certificatul de grefa.
Daca pierdeti procesul nu pierdeti nimic, perioada de suspendare ramane aceeasi, 30 de zile. Numai in cazul in care nu va prezentati sa predati permisul in termenul prevazut la art. 118 alin. (4) se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile.
Documente şi taxe necesare pentru eliberarea certificatelor de grefă:
- cerere formulată de petent, de la registratura judecatoriei 0,50 lei
- taxa judiciară de timbru – 1 leu, la CEC
- timbru judiciar – 0,15 lei, de la posta
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
cyan, moderator
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez cu politia rutiera ??? mariusbratfalean mariusbratfalean Buna ziua, Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere lili ticala lili ticala Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile pe motiv ca nu am acordat prioritate la o trecere de pietoni .Agentul de politie a sustinut ca are ... (vezi toată discuția)