avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces

Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul dupa terminarea procesului.Pot face acte notariale din care sa rezulta ca sunt datoare avocatului respectiv? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mireladolta , utilizator 08:25, 16 Octombrie 2013
Aceasta discutie mi-aduce aminte ca acum cativa ani am intrat pe un forum incercand sa ajut gratis, subliniez gratis pe cei care scriau pe acel forum, si care aveau probleme /intrebari legale. Unica intrebare a celor care ar fi trebuit sa beneficieza de aceasta munca "pro bono" a fost "cat castigati intr-un proces".. sau" am auzit ca avocatii iau muuulti bani, pentru un proces," sau.."daca eu as vrea sa fac cutare si cutare lucru cat m-ar costa, ehei, stiu eu cum e cu avocatii" si altele de acest gen. A fost prima si ultima data. Erau curiosi, doreau sa stie tot despre mine, problemele lor legale nu erau atat de importante....Asa ca.....onorarii, de succes sau nu, sunt lucruri confidentiale ....
Oamenii nu au dreptate decat in functie de situatie.
Cand doi oameni se judeca dreptatea este undeva la mijloc de regula.
In general avocatul face diferenta...

Avocatii pro bono nu exista in sensul ca nu va ia niciun ban.
Va ia banii la urma dar tot va ia banii...
Cei care vorbesc de avocat pro bono nu stiu ca platesc mai mult decat daca ar plati dinainte.
Contractul semnat inseamna ca se obliga si nu este pro bono.

In general 3 propozitii pe forum pot face mai mult decat daca omul isi angajeaza avocat deoarece daca omul intelege il ajuta.

Zilnic vad cum oamenii isi angajeaza avocati si intreaba pe forum si dupa ce intrebari pun pe forum chiar ma intreb de ce isi mai angajeaza avocat daca in baza raspunsurilor dupa forum isi creaza apararea.
Adica isi angajeaza avocati pe care ii invata ei...cu ceea ce invata de la alti avocati...
Imi pare normal sa nu le ia bani avocatul care capata experienta in cadrul unor procese in care clientii ii invata...
Adica...sa le ia banii la urma...si sa mai si invete ceva...
Iar...daca pierd procesul sa castige doar experienta...
Daca au adversar puternic pot pierde si daca au dreptate pentru ca dreptatea este relativa...asa cum am aratat in primul paragraf...

Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Colega, exact asta si spuneam. Intrebari juridice si nu intrebari indiscrete despre venitul avocatului, intrebari care oricum nu aveau legatura cu forumul respectiv. Mi se pare indecent ca o persoana sa ma intrebe catibani castig. Eventual este doar treaba fiscului, nicidecum a unui client, eventual client, sau beneficiar al unei actiuni gratuite de ajutor. Asta ca sa pun punctul pe i. Oricum nu voi mai repeta greseala pentru ca se stie "nici o fapta buna nu ramane nepedepsita"...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Da, daca se merge pe onorariu de succes toti banii vor fi practic pierduti de client in ceea ce priveste cheltuielile de judecata.
Adica veti plati probabil si cheltuielile cu avocatul partii adverse si veti fi si dator la avocat.

Exista avocati care lucreaza in acest mod dar o sa va coste cel putin triplu onorariul avocatului.
Probabil ca se va redacta insa contractul intr-un mod in care sa nu fie numai onorariu de succes deoarece nu se poate numai pe onorariu de succes.


In ceea ce ma priveste m-am lamurit ca principalul impediment al acceptarii acestui contract din partea unui avocat este de natura financiara, pentru ca acceptarea acestui demers inseamna de fapt ca avocatul sa devina "investitor" in aceasta cauza si sa-si recupereze banii dupa o lunga perioada sau poate niciodata.

Da, sunt extrem de multe probleme pentru avocat si este riscant.
Eu lucrez cumva pe caz pe succes dar oamenii nu vor asa.
Adica intr-o instanta.
Dar nu fara plata anticipata.

Este foarte dificil pentru avocat si risca mult daca procedeaza asa cum vrea userul.
Nu va pot spune motivele dar avocatii le gandesc...


Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Caut avocat - drept penal Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Am un dosar in care un prieten a fost bătut, 45 zile de îngrijiri medicale fiind minor. Agresorii fiind cu relații au tras de timp și au ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ionut230 ionut230 Credeti ca exista sansa sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte intr-un caz de partaj iar in urma finalizari acestuia sa vand unul dintre terenuri la care sa ... (vezi toată discuția)