Avand in vedere durata procesului (4-8 luni) si durata emiterii sentintelor civile (aproximativ 2-4 luni), timp in care restantele cresc in continuare cum pot fi recuperate datoriile proprietarilor pentru neplata intretinerii?
Concret, asociatia are o sentinta civila pentru o suma ce reprezinta mai putin de jumatate din datoria totala. Al doilea proces este pe rol de aproximativ 7 luni si, probabil, ne va prinde 1 decembrie fara sa fi rezolvat problema restantelor.
Proprietarul este pensionar si are deja o poprire de 100 lei din pensia de cca 600 lei - informatie neconfirmata.
Cred ca proprietarul apartamentului, influentat de fiu, incearca sa amane cat mai mult cu putinta deznodamantul si daca se poate, sa nu plateasca ceva asociatiei.
De mai bine de 2 ani au fost debransati de ENEL si cam de atunci s-au bransat ilegal la reteaua de iluminat a blocului.
Problema e mai delicata decat s-ar putea sa o percepeti. In functie de cum stau lucrurile cu exactitate in momentul de fata s-ar putea ca asociatia DEJA sa nu mai aiba de unde recupera datoriile respectivului restantier
CNP-ul nu se poate sa nu il cunoasteti din moment ce v-ati judecat cu respectivul...
Poate are chiar si ipoteca pe imobilul respectiv?! Defapt, nu v-am intrebat care este rolul dvs in asociatie?
Sunteti sigur ca presedintele blocului doreste cu adevarat recuperarea acestor datorii?
Situatie hilara:
Asociatia solicita poprirea pensiei proprietarului pentru sentinta definitiva pentru suma de aproximativ 6800 lei.
Proprietarul are pensia de cca 600 de lei din care i se retin lunar cate 100 de lei.
Rezulta ca proprietarului i se mai pot retine 100 lei lunar pentru sentinta de mai sus.
Aceasta inseamna ca isi va achita debitul in aproximativ 6 ani.
In aceasta perioada, proprietarul va acumula noi restante fata de asociatie, in afara celor aflate intr-un nou dosar.
Si ca totul sa fie si mai interesant, dupa 3 ani de la emiterea sentintei, intervine prescrierea...
Domnul Predoiu si al sau NCPC ne introduce intr-un roman kafkian.
Nu intervine prescriptia daca plateste, chiar si silit pt acea datorie, dvs veti avea grija ca datoriile noi ce se vot inregistra sa nu depaseasca 3 ani pana sa le solicitati in instanta. Puteti sa executati si imobilul.
Ati constatat ca s-a bransat ilegal, mai departe ce ati facut ?
Poprire imobiliara
homonai
Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)