avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa 3 ani si 3 luni
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa 3 ani si 3 luni

Buna ziua,

In 2008 am luat o masina in leasing. In 2010 am realizat ca nu mai pot achita ratele. Din proprie initiativa (nu m-au fortat cei de la compania de leasing: aveam doar o factura pe rosu), am mers cu masina le ei si am purtat o discutie.

In timpul discutiei mi s-a spus ca:
- avand in vedere ca masina e in perfecta stare
- ca are putini km la bord
- ca nu are valoare reziduala

...este absolut imposibil ca dupa predarea masinii catre ei sa mai raman cu vreo restanta.

Drept pentru care am zis ok, o predau. Le-am lasat-o pe loc, s-a incheiat pv de predare-primire, si s-a reziliat contractul de leasing chiar atunci. Se intampla pe 20 iulie 2010.

Astazi, 21.08.2013 primesc o notificare de executare silita cum ca in 24 de ore de la primirea notificarii trebuia sa platesc 18500 ron.

Am dormit linistit in decursul celor 3 ani si mai bine, la telefon mi-au spus ca trebuia sa ma interesez daca vroiam sa aflu mai devreme. De ce as face-o, din moment ce am predat masina TOCMAI pentru ca in urma unor calcule facute la ei la sediu totul era ok. Parea ok.

Nu stiu ce sa fac. Dati-mi, va rog mult, un sfat.
Cel mai recent răspuns: inteligentLawyer , utilizator 22:55, 24 August 2013
Aveti de ales, fie luati-ti problema in mana si faceti actiune pentru constatarea clauzelor abuzive, ulterior faceti contestatie daca incep executarea. Fie asteptati si invocati nulitatea pe exceptie intr-o contestatie la executare, dupa ce ei vor demara executarea silita.
Am inteles. Ma voi intoarce cu un update la situatie, fie de bine, fie de rau.

Fiti optimist. Sunt f putine cazurile in care cei de la firmele de leasing castiga. Dvs aveti sanse mari sa ii bateti.
"Odata primita masina si stabilindu-se de comun acord ca valoarea ei acopera creanta pe care o mai aveati fata de ei, contractul s-a incheiat."


In opinia mea, aceasta argumentatie este valabila, doar daca exista un inscris privind acordul partilor asa cum ati relatat anterior.

In ceea ce priveste obligativitatea de plata a sumelor viitoare, ulterior rezilierii, ar trebui specificat daca este vb de un ctr. de leasing financiar sau operational , intrucat in cazul leasingului financiar fiind vorba de un credit, practic intinderea prejudiciului s-ar cunoaste numai dupa valorificarea bunului.

daca este vorba de leasing operational, situatia este clara: predati masina si nu mai aveti nimic de plata.

eu raman la pararea ca, astfel de situatii nu sunt asa de usor de rezolvat, asa cum sustine dl. Jocandi Causa, mai ales conform ultimelor modificari legislative privind clauzele abuzive, care au facut instantele sa nu le mai elimine asa usor.


La ce modificari legislative va referiti?

Alte discuții în legătură

Probleme din cauza unui leasing auto dana 85 dana 85 am luat in leasing o masina second hand pe firma in 2008 la inceput. la sfarsitul lui 2009 am predat-o inapoi ramanand cu o rata restanta. am facut p.v. de ... (vezi toată discuția)
Executare silita in baza contractului de leasing eugenia82 eugenia82 Buna ziua Astazi la firma la care lucrez s-a prezentat un colector de debite de la societatea X si ne-a ridicat masina in baza unui proces verbal incheiat ... (vezi toată discuția)
Buna seara , situația mea este următoarea ; am luat o masina ... denisaone denisaone Buna seara , situația mea este următoarea ; am luat o masina in rate de la o firma pe numele soțului meu ( eu fiind garant) din imposibilitate de plata am ... (vezi toată discuția)