avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SSD=asistent medical diplomat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SSD=asistent medical diplomat?

Buna seara!As ruga frumos pe cineva sa ma ajute cu un sfat.Am absolvit in 2008 Facultatea de asistenta medicala-specializarea medicina generala,am trecut printr-un examen de licenta(scris si prezentare lucrare de licenta)dupa care a trebuit sa ne inscriem(suntem mai multi colegi) in anul 4 care ar trebui sa fie de specializare-completare.Deocamdata am primit o adeverinta in care scrie ca am absolvit Facultatea de asistenta medicala specializarea asistent medical diplomat.De la scoala ni s-a spus ca nu ar mai trebui sa facem anul 4 insa la spital nu ni s-a marit salariul ca si cum am fi terminat studii superioare si ni s-a spus ca e SSD drept urmare nu ni se va mari(decat cu mai putin de 1 % din vechiul salar).Ar putea cineva sa ma lamureasca daca intr-adevar este SSD si nu avem dreptul la marirea ptr studii superioare ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: suriuta , utilizator 19:11, 12 Octombrie 2011
Daca ar fi bunavointa la nivelul conducerii unitatii sanitare ar putea solicita transformarea postului de as.medical rad.(probabil si principal) in asistent med.rad.cu SSD , luandu-va in considerare specializarea in radiologie . Mentionaz ca in serviciile de radiologie pot fuinctiona si asistenti generalisti care au parcurs o specializare in radiologie. De retinut insa ca nu este o obligatie a unitatii , se poate realiza doar printr-un act de vointa al ambelor parti . Se poate spune ca unitatea are nevoie de as,med.cu PL si nu cu SSD . Aceeasi problema o sa o intampinati si dupa ce absolviti facultatea, mai ales daca este in spiritul OUG 144/2008 .
SSD=studii superioare de scurta durata (in urma absolvirii FMAM de 3 ani).Dupa terminarea celui de-al IV-lea an de studii o sa aveti incadrarea de asistent S( adica asistent medical cu studii superioare de lunga durata.
Mi-am permis sa intervin pt. ca sunt in aceeasi situatie ca dvs.
Va urez succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Incadrare asistent medical diplomat pianinosu pianinosu Sunt asistent medical din 1993 absolvent al Liceului Sanitar si incadrat in munca din 1994. In 1996 am absolvit Scoala Postliceala Sanitara si in 2000 am ... (vezi toată discuția)
Asistent medical cu studii superioare petrescucornelia petrescucornelia Am absolvit Liceul Sanitar in 1981 specializarea generalist -1990 schimbat specializarea in radiologie -1991 grad principal in pediatrie -1992 echivalare ... (vezi toată discuția)