avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data acordarii pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data acordarii pensiei de invaliditate

Buna ziua
Am depus cererea pentru acordare pensie de invaliditate la data de 19.07.2012, anexând adeverintele necesare printre care una de la o firma din ungaria unde am lucrat 3 ani. La data de 29.07.2013 mi s-a comunicat decizia de pensie comunitara-pensie de invaliditate- cu acordarea drepturilor incepand cu data de 16.05.2013. Va rog sa imi spuneti cu ce data trebuia sa mi se acorde drepturile? Dupa cum stiu eu (sper ca nu stiu prostii) drepturile de pensie se acorda începând cu luna următoare celei in care s-a depus cererea. Asta cred ca e valabil si pentru pensia de invaliditate.
Vă multumesc.
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: URIAS , utilizator 13:09, 23 August 2013
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data deschiderii drepturilor de pensie sch sch Persoana X indeplineste conditiile de pensionare la limita varsta incepand cu data de 23 mai .Isi va continua activitatea, la acelasi loc de munca, pa baza ... (vezi toată discuția)
Este corectã data stabilirii drepturilor de pensie? nina_69 nina_69 buna ziua am primit decizia de pensiela limita de varsta in care se spune ca am depus dosarul cu data de 14.11.2012 iar dreptul acordarii cuantumului imi va ... (vezi toată discuția)
Cine depune dosarul de pensie pentru invaliditate? lbondila lbondila Buna ziua, Potrivit art. 82 din nr. Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii pensia se va acorda la cererea persoanei indrepatatite, dar conform ... (vezi toată discuția)