avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Doresc sa stiu in baza carui articol as putea formula CONTESTATIA IN ANULARE impotriva unei hot. definitive si irevocabile?

Aceasta cerere o formulez in baza vechiului cod de proced civila sau cel nou?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:12, 30 Noiembrie 2013
si ce legatura are asta cu dovada ca ati depus actiunea?????

Se putea face copie in ziua aceea si actiunea puteati sa o depuneti oricand sau niciodata!

Nu este relevant.

Dovada depunerii unei actiuni, care de fapt reprezinta o cerere, se face cu o semnatura de primire si o stampila sau, daca a fost depusa prin posta, cu confirmarea de primire !
vroiam sa spun, mai exact, sa dovedesc faptul ca actiunea, contestie in anulare a fost depusa in termen de 15 zile de la data cand am luat cunostinta de ea si anume de cand mi s-a eliberat xerocopia deciziei curtii de apel.

Deci, eu am obtinut copia in data de 28 08 2013 si a depus actiunea de Contestatie in anulare in data de 11 09 2013, cu confirmare. Astfel cred ca s-a incadrat in termenul de 15 zile de la data cand am luat cunostinta de Decizie.
Înțeleg din mesajele dvs. că trebuie să faceți dovada datei la care ați luat cunoștință de decizia pe care ați atacat-o cu contestație în anulare.

Trebuie să mergeți în arhiva instanței și să solicitați o copie a filei registrului în care ați semnat că ați primit hotărârea judecătorească. Explicați personalului din arhivă care este problema, sunt sigură că vă vor ajuta. Copia chitanței de la xerox nu cred că vă este utilă. Puteți să solicitați și o fișă a dosarului - acolo sunt evidențiate toate ”mișcările” din dosar.

Accesați link-ul de mai jos și citiți discuția. Am răspuns la o întrebare asemănătoare și poate vă sunt de ajutor răspunsurile mele.
www.avocatnet.ro/content/for...
Foarte fain... pot sa intreb daca eu am luat la cunostinta de dispozitivul Deciziei de la curtea de apel in data de 28 08 2013 odata cu semnare in registru de primire a xerocopiei si am depus Contestatie in Anulare in data de 11 09 2013, oare a fost introdusa in termen actiunea de contestare?

Multumesc
Contestaţia în anulare a fost formulată în termen. Am verificat termenul înainte de a scrie mesajul de mai sus şi, dacă termenul ar fi fost depăşit, v-aş fi spus asta înainte de orice.

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)