avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Doresc sa stiu in baza carui articol as putea formula CONTESTATIA IN ANULARE impotriva unei hot. definitive si irevocabile?

Aceasta cerere o formulez in baza vechiului cod de proced civila sau cel nou?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:12, 30 Noiembrie 2013
Mai am o intrebare... in contestatie in anulare se mai administreaza probe noi sau judecatorii vor judeca doar pe baza dosarului existent in urma caruia sa dat decizia contestata?

Multumesc
Bună seara, :)

Dvs. aţi atacat cu contestaţie în anulare o decizie pronunţată de o instanţă de recurs. Judecata contestaţiei se va face potrivit regulilor aplicabile în faţa instanţei de recurs, iar asta înseamnă că se poate propune şi administra numai proba cu înscrisuri noi.
Mai o intrebare... pot cere instantei care judeca contestatia in anulare sa admita ca intimata sa plateasca cheltuielile cu avocatul din recurs? recurs ce mi-a fost respins iar daca contestatia in anulare se admite se poate?

Multumesc
Cheltuielile cu avocatul, reprezinta o componenta a cheltuielilor de judecata.

Conform legii, partea care cade in pretentii poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.

Deci, puteti solicita asta, dar daca veti castiga procesul atunci partea care a pierdut va putea fi obligata la plata cheltuielilor cu avocatul.
cum mai poate fi atacata o decizie de contestatie in anulare? Daca s-a respins contestatia in anulare mai poate fi atacata? de exemplu la inalta curte de casatie si justitie?

MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)