avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari

1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013?
2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei care nu mai au restante aferente listei din luna mai?sau iunie?sau toti restantierii din urma pana la data de30.06.2013?
3.Restante existente la data intocmirii acestei situatii-adica daca mai sunt restante foar aferente lunii Mai sau total restante la data la care fac situatia (adica astazi)sau la 30.06?
4.Sold fond rulment -aici vin restantele aferente listei din luna mai din care se scade ce s-a incasat pana in 30.06.2013?
5.Sold fond reparatii-aici vin restantele aferente listei din luna mai din care se scade ce s-a incasat pana in 30.06.2013?
6.Sold alte fonduri-aici penalitati existente la 30.06.2013?eu mai stiu astea oare?
7.Furnizori neachitati-facturi emise in iunie (si din urma)care nu s-au achitat nu ?
este bine daca se judeca in contabilitate in partida dubla.
Lasati contabilitatea in dubla partida si sa explicam de ce este normal sa fie cuprinse si restantele la fondul de rulment.

Dupa cum vedeti, aveti si in Activ, si in Pasiv aceste restante in valoare de 100 lei. Aceste sume au fost puse pe listele de intretinere, nu au fost achitate si acum intra in restante ca orice suma neachitata.
Cand vor fi achitate, ele, in Activ, vor diminua restantele si vor mari Casa (sau Banca), iar in Pasiv vor mari Incasatul si vor micsora restantele la fond.

Administratorul n-ar include aceste restante numai daca ele nu ar fi fost puse niciodata pe liste.
Buna ziua

Revin legat de ACTIV - PASIV

De unde as putea lua formatul Registrului Fondului de Rulment si de Reparatii?
Exista vreo anexa la o norma anume sau vreo lege?
Formularele le puteti concepe singur, inclusiv centralizatorul pentru fiecare fond.
elga50 a scris:

Formularele le puteti concepe singur, inclusiv centralizatorul pentru fiecare fond.

Daca pot "concepe" singur un formular tip pt Fiecare Fond in parte, atunci pot concepe un formular care sa contina DOAR incasarile, platile si restituirile aferente unui Fond, fara a mai introduce coloana cu "Fond Stabilit"?
Coloana cu stabilit (conform Ordinului MF) prevedea suma de fond stabilita pe lista de cheltuieli.
Odata ce nu se mai trece in Registru de Fonduri si suma stabilita, in consecinta Restantele NU vor mai aparea in Registrul de Fonduri... este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor marida marida În situatia soldurilor la data de 30 iunie nu stiu ce trebuie sa trec la rubricile 1.”Actele de plată pe luna în curs, nerepartizate pe membrii ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor elemente de activ si pasiv marida marida In situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la rubrica ”Sume neachitate încă de membrii asociaţiei pentru cheltuielile aferente lunii ... (vezi toată discuția)