avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?

Deschid aceasta tema de discutie pentru ca activitatea de intocmire si implementare a proiectelor cu (co-)finantare europeana, strans legata de domeniul juridic, se bucura de un interes tot mai crescut, inclusiv in randul specialistilor in drept, care doresc sa investeasca in diverse domenii ori au clienti care isi manifesta asemenea intentii.
inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural.
Putem astfel, aici, sa discutam (intrebare, raspuns sau pur si simplu opinii) despre aspecte referitoare la proiecte in general (etape, conditii, termene, costuri, proceduri de achizitie), dar si la proiecte pe domenii de finantare (I.M.M.-productie si servicii, agricultura-zootehnie, turism, mediu, educatie, comunicatii etc.).
De pilda, stiati ca inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural exista fonduri europene (se pot primi 70% din costurile fara TVA ale dotarii si amenajarii unor astfel de birouri).
Iar exemplele pot continua si chiar este de preferabila sa se intample asta pentru a putea participa la un util schimb de idei intr-o afacere cat se poate de palpabila si profitabila.
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 16:13, 11 Mai 2009
Aşa este, fondurile europene sau structurale cum se mai spune, sunt fonduri nerambursabile, adică nu se returnează.
Cu mici excepţii bineînţeles, dacă nu respectaţi condiţiile contractuale şi de acordare a fondurilor vi se poate retrage finanţarea, chiar dacă aţi început deja investiţia :)

:offtopic: O mică îndrumare... dezactivaţi CapsLock-ul pt. a rămâne în limitele regulamentului :)
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
ContSters67724, utilizator
Luxie a scris:

Am verificat şi pe Catalogul surselor de finanţare dat de ADR Centru şi în Ghidul Solicitantului pe măsura 4.1 şi reiese că pe lângă autorităţile publice locale sau asocieri între acestea sunt eligibile, ............................................

Mulţumesc, discuţia pe tema fondurilor europene este mereu o plăcere pentru mine.


Stimate Luxie,
Entuziasmul dumneavoastra pentru discutii pe aceste teme este, poate, intrecut numai de al nostru.
Ca atare, raspundem cu drag mentiunilor dumneavoastra, facand urmatoarele precizari:
Pentru P.O.R. Axa 1, care are un singur domeniu major de intervenţie (1.1.) cuprinzând 3 sub-domenii (P.C., P.D.U. şi C.U. -- fără nici o legătură cu circul politic ... aparent;)), sunt eligibile numai: U.A.T., parteneriate între U.A.T. şi A.D.I.
Dumneavoastra aveti dreptate intr-o privinta: exista prevederi care se refera la intreprinderi (I.M.M.) in ghidurile de finantarea aferente programului, insa, aceasta s-a facut deoarece solicitantii eligibili mentionati sunt asimilati intreprinderilor pentru acele proiecte care au ca obiectiv investitii in structuri de sprijinire a afacerilor.
In al doilea rand, P.O.R. 4.3. finanteaza indiscutabil lucrari la cladiri apartinand unei microintreprinderi (in conditiile pe care le-am enumerat), in toate variantele posibile: de la 0/nimic, una veche ce trebuie modernizata, sau una existenta ce trebuie extinsa si, eventual, modernizata; de asemenea, sunt posibile si combinatii din aceste variante. Ca atare, nu sunt probleme semantice ori conceptuale (ca sa nu exageram prin recursul la registrul filozofic) echivoce la tipurile de cheltuieli pe care le finanteaza P.O.R. cu referire la constructii. Singura conditie majora este ca investitia sa fie viabila, adica acele constructii (noi, vechi, antice, futuriste, cum or fi ele) sa fie necesare afacerii.
Cu deosebita admiratie pentru preocuparile avizate si care ne folosesc tuturo in domeniul fondurilor structurale,
Va dorim numai bine, stimate Luxie.
P.S. Va rugam sa ne scuzati daca vom abandona dialogul pentru cateva zile (probleme cu time managementul, deh!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)