avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul se incredinteaza cui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul se incredinteaza cui?

Eu am părăsit domiciliul am depus acte pt div el rev in România peste o sapt si cere sa îl ast copilul acasă acolo unde are el adresa ( adik la domiciliu ) ca daca nu e acolo o sa fie rau si sa îl las peste noapte sa doarme acolo si dim sa merg după el.baietelul are 2ani si 4 luni .eu nu vreau sa îl las peste noapte îmi e frik adik nu e învățat băiatul sa stea sg cu Tasu nici lapte nu știe sa ii facă . Si mia zis ca o sa ceara custodia copilului ca nu mil lăsa mie sa îl cresc in ro ca îl cresc prost si fara condițiile pe care le poate oferi el ,adik bona pt k mai mult e la munk decat acasa cresa ,grădinita Sc in afara adik in fr .acolo e soțul cu munk
:((:(
Cristina,nu te lasa intimidata de el, va spune orice ca sa obtina ce-si doreste, tu esti mama in primul rand si ai o datorie fata de copilul tau (de a-l proteja, chiar si de tatal sau daca se razbuna pe tine prin el), deci ramai cu copilul la domiciliul tau-nu al lui, cum ar vrea-daca ai deschis divort copilul va ramane in mod cert la tine, veti avea custodie comuna iar tatal il va putea vizita conform unui program.In rest...ai grija sa poti demonstra ca ai un loc de munca ptr a putea intretine copilul,o locuinta , etc.Poti cere pensie de intretinere inainte de a cere divortul. Iar daca iti face probleme cand se intoarce, poti sa-l reclami la politia de care apartii. Iti urez sa fii o luptatoare ptr tine si ptr copilul tau!
CantaCristinaAncuta a scris:

Daca erai mai atent la ceea ce ați citit observati ca e vorba despre copil .( nu folosesc scrierea cu inflorituri , scriu de pe iPad.

Din ce ati scris
el rev in România peste o sapt si cere sa îl ast copilul acasă acolo unde are el adresa ( adik la domiciliu
Întrebarea era daca trebuie sa duc copilul la domiciliul din acte

e greu de inteles ca va referiti la copil, mai ales ca cel mic n-are acte ( copilul are domiciliul la parintii sai, iar cand acestia au domicilii diferite, copilul e inregistrat la domiciliul unuia din ei), dar inteleg, e greu sa va exprimati si sa scrieti corect ca doar scrieti de pe iPad :slap:
Daca va este teama sa lasati copilul peste noapte cu tatal (teama justificata perfect in opinia mea, la acest moment) atunci nu sunteti obligata la acest lucru atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca in acest sens.

In acelasi timp trebuie sa fiti constienta si responsabila in acelasi timp si sa nu va doriti sa rupeti relatia fireasca dintre tata si copil si sa asteptati sa se pronunte instanta pe un program de vizitare si intre timp sa nu permiteti tatalui sa-si viziteze copilul.

Incercati sa gasiti o cale de mijloc, nu va lasati intimidata de amenintari.

Custodia va fi probabil una comuna, locuinta copilului la dvs, tatal va avea un program de vizitare si va plati o pensie de intretinere. Copilului ii trebuie in primul rand dragoste si afectiune si abia apoi conditii deosebite cumparate cu bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort- plecare din casa cu lucruri personale CantaCristinaAncuta CantaCristinaAncuta As dori sa știu daca pot sa îmi iau din apartamentul in care am locuit cu soțul meu hainele, mele i ale copilului. Apartamentul este trecut pe firma ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, va rog niste lamuriri Vicky1 Vicky1 Buna ziua As dori sa stiu ce presupune custodia comuna. Care e diferenta daca exista custodie comuna cu program de vizitare si custodie comuna fara ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor dtamaria dtamaria buna ziua, Sunt o mamica disperata care nu stie ce sa mai faca. Vreau sa divortez se sotul meu si pana acum mi-a fost teama, avem o fetita de 3 ani si 7 luni ... (vezi toată discuția)