avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ne supunem directivelor CE chiar daca nu au fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ne supunem directivelor CE chiar daca nu au fost transpuse ?

concret vorbesc despre directiva 2003/ 88/ CE care nu a fost transpusa in legislatia noastra , Curtea de Justiție a hotărât că
cerințele directivei privind timpul
maxim de lucru, concediul
anual plătitși perioadele minime de repaus „
constituie norme ale legislatiei sociale
comunitare de importanță
particulară, de care trebuie să
beneficieze fiecare lucrător"
in conditiile in care codul muncii zice CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat , vine salariatul din CM dupa 6 luni si cere CO 21 zile conform contractului , cat pot sa-i dau .
ca la un calcul simplu salariatul nu a lucrat 12 luni ci doar 6 luni , alte 6 luni fiind in medical .

directiva spune ca sa dau tot concediul salariatului , dar codul muncii nu a transpus directiva , deci eu as merge pe codul muncii - sa-i dau omului Co proportional cu timpul efectiv lucrat ,

ce parere aveti/ ???
.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 2 Septembrie 2013
Link-ul mentionat in mesajul meu dezvolta destul de bine aspectul ridicat de dvs si cel referitor la faptul ca durata concediului de odihna nu mai este afectata de catre concediul medical.
Regulamentele sunt obligatorii. Directivele se recomanda a fi transpuse in legislatia nationala.
O completare:
Articolul 288 din Tratatul privind funcţionarea UE prevede că directiva are caracter obligatoriu. La fel ca regulamentul european şi decizia, ea este obligatorie pentru fiecare stat membru destinatar. Aceasta este obligatorie în toate elementele sale şi, prin urmare, nu poate să se aplice incomplet, selectiv sau parţial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna mariams70 mariams70 Buna dimineata, vreau sa intreb daca pe parcursul anului am avut doua luni de concediu medical e corect ca patronul sa-mi reduca numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna folostina folostina Salutare , numele meu este Alexandru Folostina , am si eu o intrebare, sunt in concediu medical de un an si jumatate fiind bolnav de cancer , concediu medical ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de odihna corinuta corinuta Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an va fi in concediu medical 3 luni, la cate zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)