avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASF a sancționat EUROINS cu interzicerea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASF a sancționat EUROINS cu interzicerea temporarã a practicãrii asigurãrii RCA

Pentru cei ce intampina probleme in obtinerea despagubirilor datorate de EUROINS, acum e momentul de presiune.

Comunicat ASF 29.08.13

"Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în ședința din 28 august 2013, să aplice următoarele sancțiuni societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA:

-interzicerea temporară a practicării de către EUROINS România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA;
-sancționarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societății EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei;
-sancționarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducătorul departamentului de daună din cadrul societății, cu retragerea aprobării acestuia.

Controlul la societatea EUROINS a constatat, printre altele:

-reglementările și instrucțiunile de constatare și lichidare a daunelor nu sunt adecvate;
-a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii față de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună;
-plata unor dosare de daună către păgubiți s-a făcut cu întârziere față de termenele prevăzute de normele legale;
-au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire și la motivația respingerii.

Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania EUROINS a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară."


[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
Boldea, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:48, 19 Septembrie 2013
Da, i-a dat ban temporar. Putin, foarte putin. Euroins o sa revina in forta si o sa faca la fel.
Iar amenda respectiva este de'a dreptul banala. Pur si simplu, au ajuns la o mica intelegere cu Euroinsul :
- "bai baieti, uite care-i treaba avem reclamatii multe despre voi, trebuie sa facem si noi ceva ca sa nu ni se suie astia in cap, va dam o amenda asa de forma si va suspendam dreptul de emitere RCA cateva zile ... si toata lumea este multumita si in 3 zile se uita. Facem asa?
- Gata sefu, facem! "
@trandafir2 - ipoteza foarte probabila

"Măsurile se referă, printre altele (care altele ?? parca simt putin praf in ochi) la revizuirea de către EUROINS a instrucțiunilor , procedurilor sau normelor de constatare și lichidare a daunelor,...în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună,...informarea sau notificarea asiguraților cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire", (wtf ?? cum adica "asiguratilor" ?? adica EUROINS are doar asiguratii CASCO nemultumiti :))) "...Reluarea activității de oferire, negociere sau încheiere a polițelor RCA se dispune...după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite"

De ieri dimineata, in continuare telefoanele din Centrala EUROINS* suna fara ca reprezentantii acesteia sa aibe bunavointa sa raspunda, in continuare nu se raspunde e-mailurilor trimise pe reclamatii@euroins.ro.

*birourile locale se scuza prin lipsa de competenta informationala si decizionala - asta e o strategie des intalnita la inspectorii de daune, printre care am mai auzit si: "nu merge internetul"; "nu merge sistemul"; "trebuie sa caut dosarul"; "suna-ti maine, nu sunt la birou" si "cel mai bine suna-ti la centrala".

De ce e sanctiunea asa tardiva ?
De ce e sanctiunea doar temporara ?

ASF reuseste sa arunce un pumn de praf in ochii celor pagubiti de asiguratii EUROINS.
Boldea a scris:
De ce e sanctiunea asa tardiva ?
De ce e sanctiunea doar temporara ?

De ce? Pentru ca exista o simbioza nenorocita intre toate aceste entitati care capuseaza natia asta. Si-au dat mana toti cu toti, directori, politic, mafioti, autoritati de supraveghere si chiar si presa. Amin!
Euroins, reautorizata pentru a incheia polite RCA. Vezi lista completa a societatilor unde iti poti face asigurare auto

www.avocatnet.ro/content/art...

Exact de spuneam ... bataia de joc must go on !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Eins rca Hanuka Hanuka As dori sa stiu daca cineva stie cate ceva de firma de asigurari EUROINS. In urma unui accident de masina cu daune mi s-a spus ca este declarata ca firma in ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)