avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SUNT TERORIZATA!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SUNT TERORIZATA!!!!!!!!!!!!!!

Buna! Am revenit din nou pe site ul acesta care ma ajuta foarte mult ! Dar acum pot spune cu toata certitudinea ca sunt terorizata !
De ce spun ca sunt terorizata si de cine ?
Aceasta este intrebarea pe care poate v o puneti cei care cititi titlul meu! Va rog mult sa ma ajutati! Nu stiu ce sa fac si cum sa procedez! Locuiesc la bloc, la etajul 3 cu inca 2 prietene! Avem un vecin care vrea sa ne faca sa plecam din aces bloc! Ne acuza ca il deranjam frecvent cu muzica data la maxim in orele de liniste , nu suporta sa purtam tocuri, sa facem dus dupa ora 22.00 , intr un cuvant nu putem face nimica ! Nu pot sa vorbesc urat la adresa lui, stiu ca potrivit legii nu am acest drept, insa el nu stie asta! Suntem frecvent injurate, n i se vorbeste foarte urat, ne face proaste, nesimtite , si multe alte caracteristici de genul acesta !Acum o luna a depus o langere la politie pentru un presupus chef ! Noi nu eram la apartament, insa am lasat cheia la o prietena ! Aceasta nu ne a zis ca a avut probleme cu politia, nici ca ar fi batut cineva la usa in miez de noapte ! Dar dupa exact o luna a venit o invitatie de la politie ! Vecinul a depus o plangere , a doua de cand locuiesc in acest bloc! Lucrul mai grav este ca el cere in declaratie sa fim cercetate in mod penal ! Cand am auzit ce vrea sa faca am ramas incremenite ! Partea mai rea este ca are ca martori 2 vecini care il sustin,dar care nu vor sa se ajunga la caz penal ci doar sa primim o avertizare si sa incetam cu galagia , adica cu presupusele chefuri pana la 6.00 dimineata(au fost 3 in cei 2 ani pe care i am petrecut la etajul 3 )!Va rog mult sa mi spuneti daca se poate sa ajung cu acest caz la tribunal , pentru ca el nu vrea sa discute cu noi , si nici nu are de gand sa si retraga plangerea! Ne a spus foarte clar:NE VEDEM LA TRIBUNAL fiul lui.
Va rog mult sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac si cum sa procedez !
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: gamezcdr , utilizator 20:30, 14 Aprilie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nucu$ a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, poate fi o problema cu linistea dar fapta nu constituie infractiune.

Si cat timp nu e infractiune...e lipsa de bun-simt.Unde am mai intalnit noi lipsa de infractiune? Parca la scuipat coji de seminte peste tot,..parca la aruncat chishtoacele prin casa scarilor,...parca la aruncat mizerii peste balcon.Si niciuna nu e infractiune iar daca cineva face cu degetul la obraz - intram in terrroarrreX-(

Eu cred ca problema este generata de lipsa de spatiu.
Traim prea inghesuiti.E prea mult stres in Bucuresti, prea multi nervi.
De aici apar si alte probleme.
Eu cred ca daca facea un zgomot mare respectiul chema politia atunci rapid.

Cu privire la cojile de seminte aruncate pe jos situatia e diferita.Acolo se poate discuta despre lipsa de bun simt.

avocat Claudiu Lascoschi
dy@n@,
Poate ca ar trebui sa mergeti in instanta si sa va aparati… Din cat am inteles, vecinul respectiv stie una si buna: la dv se aude galagie… Poate e intrat in… reflex si, indiferent unde e vreun chef el zice ca e la dv.
Nu sunteti singura pe care o reclama un vecin si nu sunteti singura care nu credeti ca vecinul ar putea avea dreptate. In cutiile de conserva in care traieste marea masa a populatiei e infernal… Cand blocul e construit din placi de beton e infiorator – pt ca se aude si un partz tras de vecin… Dar nici sa se mearga in varful degetelor nu e normal… Insa, cei care isi respecta vecinii – sau vor sa scape de gura lor – isi iau masuri de… precautie: departeaza aparatul de zomot de pereti, nu il pune direct pe parchet – mai ales daca e parchet laminat – si nici difuzoarele nu le lasa pe parchet sau “lipite” de pereti; pune pe jos o mocheta – eventual! – sau poarta papuci care nu bocane – nici nu sunt in moda bocanitorii…
Vorbiti cu vecinul si intrebati-l cum vede el rezolvarea acestei probleme…
Uff… Am rezistat trei luni in casa unei persoane care avea deasupra o familie nou… infiintata! Nu vreau sa mai trec prin asa ceva – mai ales ca ea avea un ras ca de animal injunghiat, iar in momentele de maxima intimitate… aproape ca necheza…. si au crezut unii ca e cineva ucis… Nu glumesc – va ilustrez cat de puternic se pot auzi zgomote care par nesemnificative… Si, in acelasi timp, nu neg ca unii vecini – poate si cel despre care va plangeti – stau prost cu nervii sau sunt doar rautaciosi pt ca nu mai sunt tineri… Oho… exista si din acestia!
Pentru cazul 2:foottap: -vecin reclamagiu-:amintiti echipajului de la politie ca au obligatia sa amendeze persoanele cu reclamatii fara confirmare.La fiecare interventie, echipajul intocmeste un raport.Memorati datele anterioare si daca mai sunteti chemata la audiere,solicitati in scris politiei sa va comunice masurile aplicate atunci cand au constatat "alarmele false".Puteti solicita si preventiv, in baza istoricului confirmat, avertizarea reclamagiului.
Domnisoara, care e problema dvs. de fapt? Sunteti nevinovate, mergeti la instanta si va aparati.
Sunteti in necunostinta de cauza, nu exista in nici o lege: "chefuri anuntate" cu lista de semnaturi si afisare in bloc. Pentru orice deranjare a linistii publice se plateste amenda si asa e corect sa fie.
Incercam sa traim civilizat si linistea tine de civilizatie.
Mergeti la club daca vreti volum maxim.
dle costika....lista ..dovedeste ca au cerut acordul vecinilor..nu inseamna lipsa de civilizatie...Lipsa de civilizatie este si clacsonarea la intersectie,si intentia de a se baga cineva in discutie,si hartuirea unora in cadrul asociatiei si multe altele.
Mai am exemple de dat..daca doriti....cu placere

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
Amenintare vecin radu_laudatu radu_laudatu Buna seara! Ma numesc Radu si de doi ani si jumatate m-am mutat impreuna cu sotia si catelul intr-un bloc vechi iar sub mine sta o femeie de 60 de ani care ... (vezi toată discuția)