avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama disperata...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama disperata...

Sunt mama a 3 copilasi deosebiti...pana aici suna bine numai ca tatal este problema,Este abuziv,bea f mult,certuri peste certuri,i-am spus ca vreau sa divortez si m-a amenintat ca imi va lua copiii sau ma va omora.Copiii traiesc intr-o teroare constanta,nu au voie sa se joace,sa faca un pic de galagie(ca doar sunt copii) fara ca tatal sa nu izbucneasca in tipete.Problemele de acasa se resimt in cazul copiilor in special la scoala;sunt f inceti in a invata si au defecte in a vorbi.Ceea ce vreau este:sa divortez dar cu siguranta ca nu voi pierde copiii si decaderea din drepturile parintesti ale sotului.Ceea ce m-a determinat sa ajung si la partea cu negarea drepturilor parintesti este faptul ca intr-o seara urmaream stirile si era cazul unei fetite de 12 ani violata,iar sotul meu a afirmat:''ea a cautat-o''.Nu vreau sa ma gandesc la gandul acesta.Stiu greseala mea e ca am stat atat in aceasta casnicie,dar am facut-o de frica.La un moment dat mi-a spus ca ma va omora ca si asa nu va stii nimeni ca e el faptasul.Intr-un sfarsit m-am destainuit surorii mele.Ea m-a sfatuit sa divortez,ca ma va caza si pe mine si pe copii pt timp nelimitat.Ea este casatorita in Olanda.Vreau cat se poate de departe de sotul meu,si sa imi cresc copii intr-un mediu linistit si normal.Nu vreau sa pierd copiii.Mai bine in teroare decat fara ei.Nu am fost niciodata la politie,pe motivul ca daca ia o amenda tot din putinii bani pe care ii avem o platim(bani din care pot cumpara copiilor obiectele necesare) si a doilea motiv este pt ca locuiesc cu socrii si ei nu au nici o problema cu modul in care ma trateaza.Cer doar sfaturi,cum sa imi scot copiii si pe mine din acest cosmar?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
vivera, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:19, 20 Martie 2009
Ca sa va fie incredintati copiii nu puteti sa sustineti in fata instantei ca ei vor fi hraniti, imbracati, intretinuti prin mila sau donatia vreunei rude...
Trebuie sa aveti un loc de munca, e musai, ca altfel parca vad ca ii incredinteaza socrilor si au ajuns de unde-au plecat...
Cu locuinta, unde veti sta? In Olanda? Sau unde?
Cati ani au copiii, ei ar putea fi audiati... ar fi, poate, si in avantajul dv. si al lor.
Ati putea face si o adresa catre Autoritatea tutelara, dar trebuie vazut daca e in interesul dv.
Mai bine vorbiti cu un avocat ca sa va faceti o idee, daca tot va ajuta sora, ca nu e capat de lume o consultatie juridica... Macar vi se prezinta problemele ce ar putea sa apara in linii mari si puteti astfel decide in ce masura puteti merge singura mai departe sau nu.
Succes! Si copiii fericiti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei divortate RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Solicit sfatul Dumeavoastra in urmatoare problema. Sunt mama divortata a 2-a minore. Dupa divort copiii mi-au fost incredintati iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Locuim separat dar n-am divortat - drepturile tatalui river river Sunt casatorit din 2004 cu persoana nepotrivita cu care am o fetita de 1 an. De 2 luni sotia a plecat cu copilul la parintii ei in urma certurilor dintre ... (vezi toată discuția)