Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Placuta numar inmatriculare si talon retinut

Buna seara , pe data de 14.08.2013 politia m-a surprins cu motocicleta avand numarul de inmatriculare indoit, mi-a fost scris procesul verbal , am refuzat sa-l semnez , mi-au ridicat talon si placuta pe motivul " numar de inmatriculare deteriorat" ,mi-au facut poza, mi-au dat dovada fara drept de circulatie si amenda 160ron.
Acum problema este ca se trage de timp intentionat cu trimiterea procesului verbal acasa , fiind domiciliat in acelasi judet in care este inmatriculata motocicleta (stiu (politistii) ca vreau sa fac contestatie ) pentru a sta cat mai mult pieton.
Exista vreo cale de a face rost de procesul verbal mai repede?(fiind motociclist sezonul e pe terminate si vreau sa mai profit)
Am vreo sansa daca fac contestatie sa castig?
Cel mai recent răspuns: speedtrest , utilizator 15:12, 3 Septembrie 2013
Daca ati fi semnat procesul verbal ati fi beneficiat de toate drepturile prevazute in OUG195 inclusiv de dreptul de a depune plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Chiar daca in procesul verbal la rubrica "Mentiuni" ati fi precizat ca nu aveti obiectiuni, dreptul de a depune plangere se pastra.
La rubrica unde trebuia sa semnati scrie "Am luat la cunostinta", aceeasi poveste perpetua, conducatorii auto nu semneaza considerand ca astfel isi recunosc vina, lucru neadevarat.
Asa aveti de asteptat procesul verbal in termen de o luna de savarsirea faptei, timp in care nu veti primi niciun proces verbal de la politie mai repede.
In functie de cat de deteriorata placuta de inmatriculare apreciati singur daca veti avea castig de cauza in instanta.
Parerea mea este sa va duceti sa va faceti alta placuta in regim de urgenta in baza dovezii.
ok rezolv cu placuta, dar cu talonul?Nu mai e valabila treaba cu " Daca remedierea defectiunii se poate face pe loc .... " Placuta de inmatriculare era noua avea maxim 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unui proces verbal ILIE DORU ILIE DORU ce sanse de castig am in instanta de a anula un p v daca agentul constatator completeaza corect p v ,dar nu pune in aplicare prevederile consemnate , mai exact ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat. contestare amenda + recuperare talon? weezy weezy Buna tuturor. In data de 17 05 2012 ora 21 am fost oprit de un echipaj de politie pe E 583 am primit amenda si mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate. ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)