avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept autor articole website
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept autor articole website

Buna,
Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care preiau blocuri de 1-2 pagini, le formatez si adaug alte materiale proprii( de genul fotografii ). As dori sa stiu daca incalc drepturile de autor in vreun fel si in caz afirmativ cum as putea intra in legalitate ? Care este cadrul legislativ ce reglementeaza drepturile de autor si defineste ce constituie plagiat si ce nu ? As dori sa mentionez ca in cartile pe care le folosesc nu am gasit nici o mentiune cu privire la drepturile de autor sau reproducere a continutului ( e vorba de carti mai vechi - perioada 1990) . Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
gcazaciuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:44, 19 Noiembrie 2009
Ce-i putem face exact celui ce a incalcat drepturile de autor (pentru un articol scris de exemplu) si este si demonstrabil fara urma de indoiala acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor? duwhyt duwhyt Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Drept autor-slide show csizs csizs Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor ... papinni papinni Buna!!! Sunt oarecum in ceata deoarece de ceva timp lucrez la o carticica care cuprinde o explicare a unor activitati de ordin industrial si in mod special ... (vezi toată discuția)