avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa rece pentru ...apa calda!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa rece pentru ...apa calda!

Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? " 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat n Kcal pt incalzirea apei , costul total NUMAI pt. incalzirea apei este de 1392,31 lei( pentru 265 mc) .
Ce rubrici faceti? Apa rece(pt calda si rece consumata la un loc), apoi rubrica speciala pt. costul incalzirii apei? Cum faceti in situatia cand pe langa apa contorizata exista si cantitati de apa care se pierde si care se imparte la toti in mod egal??? va spun ca este mai complicata decat contabilitatea unei firme nu prea mari. Si cum impartiti 24,6 taxa nou infiintata din factura de apa, asta fara TVA? Nimeni dintre locatari nu intelege explicatiile acestea, apoi oamenilor nu le vine sa creada ca "pretul" incalzirii este mai mare decat pretul apei. Pe de alta parte, se descarca si ei pe cine pot...adm, pres, dar nu au nici rabdare nici cunostinte sa inteleaga cum e cu apa calda pt. apa rece si ce rubrica este aceea cu Radet pt. apa calda? Azi am incercat sa explic cenzorului...la unele asoc. se recalculeaza listele...????
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:50, 25 Februarie 2010
la Apa Nova exista in continuare un singur contract (pt ca e montat doar un contor , s au facut demersuri dar nu au vrut sa monteze un al doilea contor decat contra cost -la o suma destul de mare - care a impiedicat pana in prezent separarea) , si o singura factura , ei nu iau in calcul nici o separare deocamdata , deci este facturat pentru ambele scari la un loc - o suma pt consum + o suma pt canalizare + o suma pt taxa de municipalitate.
A doua factura este pt apa rece aferenta apei calde adresata strict asociatiei A.
In acest caz factura de la Apa Nova, referitoare la apa calda, ii este adresata in exclusivitate scarii A.
multumesc frumos pt raspunsuri !
o sa revin ulterior cu rezolvarea problemei de pe teren (sper din tot sufletul ca o sa fie o rezolvare )
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmaresc si eu acest topic cu interes.Se poate sa-mi explicati daca aceasta "apa rece pentru prepararea apei calde" e legal sa fie alculata si la ap.cu centrala termica proprie.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect deoarece in expresia "apa rece pentru prepararea apei calde" este vorba despre prepararea apei calde de catre furnizorul de apa calda si deci folosita numai la apartamentele bransate la sistemul de furnizare a apei calde.

Faptul ca detinatorul de CT isi prepara apa calda...pai si-o prepara din apa rece venita pe teava de apa rece si platita in factura specifica a furnizorului de apa rece.

Administratorul Dv., in cazul in care Dv. ati inteles corect, are o problema de intelegere a timpurilor in care traieste.!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)