avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie sau abuz de incredere ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie sau abuz de incredere ?

Buna seara avocatnet.ro . Am si eu nevoie de niste opinii . Intai va voi povestii pe scurt. Intr-o anumita seara am iesit cu un prieten, care la randul lui a venit cu inca 2 cunostinte. Era prima oara cand ii vedeam pe cei doi . Oamenii au baut,s-au imbatat bine, bine ca apoi sa fiu batut si furat telefonul. Cum s-a derulat faza cu telefonul : dupa ce am fost batut, m-au obligat sa urc la ei in masina. Acolo, telefonul mi-a sunat atragandu-le atentia celor 2 (care m-au batut). A spus sa-i dau telefonul pentru a nu suna la politie, initial am refuzat si le-am spus ca n-o sa sun pe nimeni. Acesta m-a amenintat ca ma bate din nou si de frica i-am inmanat telefonul. Mentionez ca eu nu i am inmanat telefonul pentru a face o poza/a da un SMS ci pur si simplu pentru simplul motiv ca am fost amenintat. Mi-au spus sa cobor din masina , am coborat iar ei au plecat.
Precizez ca referitor la bataie, mi-am scos si certificat de la INML(contuziile au fost relativ minore, nimic grav, fara zile de spitalizare). Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. De ce este pasibil domnul agresor ?
2. Este abuz de incredere sau talharie (cei de la politie au contorizat drept fiind abuz de incredere intrucat eu i-am inmanat telefonul ?

Va multumesc anticipat pentru atentie.
Daca nu am fost destul de clar,aveti neclaritati sau m-a depasit exprimarea, va rog sa ma intrebati .
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
latosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabarcristian , utilizator 17:52, 8 Septembrie 2013
Adesea musamalizarile sunt mana in mana cu lipsa de probe.

Ar putea fi vorba de lipsire de libertate in mod ilegal in concurs cu alta infractiune dar depinde tot de probe, de felul in care se admnistreaza in concret, de aspectele care au relevanta si pot duce catre o concluzie juridica sau catre alta.
In funnctie de situatie, avocatul uneia din parti se lupta pentru o incadrare juridica sau pentru alta.

Pe user il intereseaza in primul rand sa isi recupereze prejudiciul si are sanse sa rezolve amiabil.
Personal nu l-as directiona spre amiabil, aceste infractiuni au grad de pericol social crescut si faptuitorii nu ar trebui lasati sa scape nepedepsiti doar daca acopera prejudiciul, sincer nu as vrea sa intalnesc astfel de oameni pe strada.
Inca odata va multumesc.
In caz ca agresorul este acuzat doar de abuz de incredere si violente si alte loviri, de ce este pasibil domnul, si mai ales, i se poate intocmii dosar penal ?
va multumesc si o zi buna.
Lucrare penala se formeaza din momentul depunerii plangerii, va fi trimisa la parchet pentru numarul unic, apoi se va instrumenta dosarul si in functie de probatoriu procurorul il poate trimite in judecata sau poate dispune o solutie de netrimitere in judecata pe care dvs aveti posibilitatea sa o atacati mai intai la procurorul ierarhic superior, apoi la instanta.
latosu a scris:

agresorul..... acuzat doar de abuz de incredere si violente si alte loviri

@latosu

Dvs trebuie sa intelegeti ca odata ce ati dat o declaratie,facand plangere la politie, acestia trebuie sa incadreze faptele savarsite de infracori conform codului penal.
Din cele spuse de dvs cazul se integreaza la talharie si nicidecum la abuz de incredere.
Mai sus v-am scris ce inseamna abuz de incredere si ce inseamna talharia.

Daca politia integreaza cazul dvs la abuz de incredere,puteti sa cereti explicatii si sa va arate cum au ajuns ei la aceasta concluzie.

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita a faptei in plangere. xuser xuser Daca am scris in plangerea de la parchet \"Impotriva numitului XXXXXXX pentru savarsirea infractiunilor de: vataramare corporala, distrugere bunuri si ... (vezi toată discuția)