avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate

Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? "deconectare anterioara in condominiu"?
Intrebarea este pentru ca se interzic deconectarile din sistemul de incalzire centralizat, daca nu s-au facut deconectari anterioare in condominiu.

Apropo, mi-am pus o centrala de apartament si calorifere separat de cele racordate la Radet Constanta. Am depus si dosarul complet pentru debransare, astept rezolutia. Nu-i asa ca nu imi poate interzice cineva sa imi instalez si alte surse de caldura? Si asa, Radet Constanta ma obiga sa folosesc pe timpul iernei 3 calorifere electrice pt fiecare camera, agentul livrat de acestia la intrare in calorifere fiind de maximum 45 grd. Oricum, nu ma deranjeaza caloriferele racordate, la Radet, o sa le maschez cu perdele...

In cazul in care Domnii de la Radet Constanta nu dau curs pozitiv cererii de debransare, atunci urmeaza sa-i chem in instanta, invocand pretul pe gigacalorie practicat care este de 3 ori mai mic decit cel obtinut in urma unei centrale termice, dar zau ca ma gindesc la perdele...

De asemeni, agentul termic livrat de Radet este sub parametri, calitatea apei este de un PH inferior, fosfatii inexistenti, protectia echipamentelor radiante din apartamente impotriva coroziunii inexistenta, depozite masive in echipamentele radiante datorita netratarii si filtrarii agentului de incalzire, ceea ce in cazul utilizarii unet Centrale Termice de apartament, nu se intampla.
Asadar, in prima etapa urmeaza calcul si comparatie pret pe apartament referitor agent termic livrat de Radet respectiv centrala de apartament apoi instanta. Sa fie aceasta calea de debransare?

Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: acivic , utilizator 00:14, 12 Septembrie 2014
Am tot citit pe mai multe sait`uri urmatoarele
In 25.09.2013 art. 249 din Ordin Anrsc 91/2007 a fost anulat definitv si irevocabil:
Hotarare 18/23.01.201 in dosar 1389/36/2012 Admite excepţia de nelegalitate a art.249 din Ordin nr.91/2007. Constată nelegalitatea art.249 din Ordinul nr.91/2007. (jud.AG)- IP si pe ICCJ: Decizia 6351/25.09.2013
A fost anulat sau nu acest ordin?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
tetaman, utilizator
Da. Radet tb sa dea avizele de debransare.Mie mi-a trimis o adresa in 02.10.2013 prin care imi refuza debransarea cf articolului 249. Am raspuns cu o alta cerere depusa la registratura invocand ICCJ Decizia 6351/25.09.2013. Imi tot spuneau ca nu stiau de aceasta decizie, se faceau ca ploua, etc. Sunt varza si vor monopol. Oricum, pentru consum gaze incalzire si apa calda, am platit din Sept pina la 15 Noe, suma de 140 Ron. Anul trecut cind inca mai eram cu Radet, pt aceiasi perioada am platit 830 Ron.

Pai si pana la urma ai primit sau nu aviz favorabil?
Eu nu am reusit nici pana acum sa primesc aviz favorabil iar asociatia vrea sa ma bage la plata. Am avut control si de la politia locala constanta care a constatat debransarea si urmeaza sa imi dea un raspuns in zilele urmatoare. Eu acum am vazut ca acel ordin a fost anulat , in luna octombrie am incercat sa obtin audienta la primar dar am reusit sa fac o cerere la primarie rtc. Primaria a facut o cerere iar radet a dat raspuns in 25.10.2013 ca nu am respectat legea (nu am avut PV de debransare conform art 249). Luni voi incerca sa iau legatura cu domnul de la politie care a facut constatarea sa vad ce se poate face daca acel art a fost anulat. Mai are cineva o alta idee?
Faptul ca ati fost reclamat si cei de la politie au constatat debransarea, este in avantajul dvs. La debransare, trebuia sa instiintati Asociatia in scris ca v-ati debransat si sa va scoata din calcule.

Nu mi-au raspuns inca. Mie nu au ce sa imi faca. Am calorifere de la Radet inchise de la robinet si sunt contorizate cu cititoare. Folosesc centrala proprie cu calorifere instalate separat de cele ale Radet.
Cei de la Radet mi-au trimis adresa de refuz a debransarii in data de 02.10.2013 invocand art 249 si nu au respectat rezolutia de anulare a ICCJ din 25.09.2013, facand un abuz. Erau obligati sa imi aprobe debransarea si sa o efectueze pina la data de 10.10.2013.
Trebuie sa vedeti asadar data la care au emis si v-au trimis raspunsul negativ. Daca raspunsul lor a fost posterior datei de 25.09.2013, puteti sa-i dati in judecata pentru abuz si nerespectarea deciziei ICCJ Romania.

Mai mult, cand am depus actele pt debransare in Sept 2013, am luat de la Institutul de Proiectari, Et 9, copia suprafetei radiante a blocului (suprafata caloriferelor si tevilor din fiecare apartament, subsoluri, cf legii tb sa fie o copie si la administratorul blocului) si am constatat ca este cu 35% mai mica decat suprafata radianta existenta, masurata in Septembrie 2013 cu o firma de specialitate. Gigacalorimetrul instalat de Radet a fost calibrat la situatia din anul construirii blocului 1963. Gigacalorimetrul lor inregistreaza oricum mai mult prin necalibrarea corespunzatoare. Prin faptul ca nu folosesc caloriferele lor, s-a mai redus putin din acei 35%.

Sugerez sa va duceti cu un avocat la Radet si politie.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
NegoitaMircea, utilizator
Am aceeasi problema administratorul si președintele nu vor sa completeze dosarul de debransare cu toate ca locatarii mi-au semnat in acel dosar restul nu pot sa il fac singur.Cred ca nu exista suprafata radianta aactualizata care trebuie pusă in acel dosar si nu vad o alta soluție.Singura soluție care cred ca o mai am este instanta sau debransarea ilegală .Care sint metodele de a ieși din asociația de locatari si daca exista aceste metode nu ar trebui sa vina radetu sa faca contract cu mn ?Si daca eu nu sint interesat de un contract cu ei având alta sursa de caldura poate e mai bn .

Alte discuții în legătură

Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Centrala de apartament alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Pot monta o centrala de apartament si cu caloriferele aferente si in paralel sa pastrez si caloriferele racordate la radet? Radetul refuza ... (vezi toată discuția)