avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare CCC 1 luna - Primarie + Ag. Plati si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare CCC 1 luna - Primarie + Ag. Plati si Inspectie Sociala

Buna ziua,

Tot am incercat sa regasesc exact care sunt documentele ce trebuie intocmite, in situatia in care tatal, care indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei CCC, solicita, in mijlocul perioadei de 2 ani CCC 1 luna la care este obligat. Vreau sa va informez si pe dvs si sa imi confirme cineva care a depus deja aceste acte, ca informatiile primite sunt corecte.
Am sunat la Agentia de Plati si Inspectie Sociala si am aflat ca, inainte de cele 30 zile (tatal trebuie sa faca o cerere de suspendare pt CCC 1 luna inainte cu cel putin 30 zile de efectuarea CCC), mama trebuie sa mearga la angajator sa faca o cerere de reluare a activitatii din CCC in baza careia i se va emite o decizie/act aditional de reluare a activitatii.

1. Asadar, la Agentia de Plati si Inspectie Sociala, mama trebuie sa se prezinte cu o cerere de suspendare a platii indemnizatiei pe perioada ...........
Si aici avem 2 variante:
- Fie mama se intoarce la lucru: atunci e nevoie de copie AA/Decizie reluare activitatii + Cerere + Copie CI
- Fie nu se intoarce (Cum adica?? Ea poate sa ramana in CCC doar ca i se suspenda plata indemnizatiei??) -> Declaratie pe proprie raspundere cu privire la perioada in care tatal solicita plata indemnizatiei CC + roaga reluarea platii indemnizatiei incepand cu data de ..... (urmatoarea zi dupa finalizare CCC tata)

Apoi, tatal trebuie sa mearga la Primarie cu aceleasi acte ca si mama.

Dupa luna respectiva in care tatal sta in CC, mama trebuie sa depuna aceleasi acte ca la prima suspendare, fara adeverinta cu veniturile realizate.

E corect asa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 13 Septembrie 2013
1. Cand tatal copilului intra pentru o luna in CCC mama are doua posibilitati:
- reia activitatea la locul de munca pentru o luna;
- solicita angajatorului concediu fara plata (CFP) pentru o luna.

2. Tatal copilului depune aceleasi acte la Primarie ca si mama copilului.

3. - Cand tatal termina CCC de o luna:
a) Daca mama a reluat activitatea pentru o luna face cerere catre angajator prin care solicita reluarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a reintra in CCC.
b) Daca mama a fost in CFP pentru o luna (cand CIM a fost deja suspendat pentru asta) face cerere de reluare a CCC.

- Mama se prezinta pa Primarie cu decizia angajatorului de reluare a suspendarii CIM si solicita reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC (nu trebuie sa mai duca alte acte pe care le are deja la dosar de prima data)


Dar daca mama solicita concediu fara plata, anterior cererii de CFP, nu trebuie sa depuna cerere de reluare a activitatii si sa se emita decizie de incetare a suspendarii, apoi o alta decizie de suspendare in baza altui art., respectiv art. 54?

Folosesc acest rationament pentru ca stiu ca la ITM, dupa incetarea suspendarii in baza CCC, chiar daca salariata solicita lichidarea la zi cu prima zi de lucru, tot trebuia sa faca o cerere de revenire din CCC.

Iar in revisal trebuie sa incetam CCC si apoi sa introducem o noua suspendare, de data aceasta pt CFP.

Mie mi se pare ca demersurile sunt aceleasi, indiferent daca isi reia activitatea sau solicita CFP, cu diferenta ca daca se solicita CFP in aceasta perioada, imediat dupa incetarea suspendarii pt CCC introducem suspendarea contractului in baza CFP.

Multumesc pentru lamuriri!
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Loredana_84, utilizator
Este bine asa cum spuneti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil denisa2011 denisa2011 buna ziua, exista posibilitatea sa intrerupa o pers concediu pt cresterea copilului timp de o luna? doamna vrea sa vina la munca timp de o luna, iar eu stiu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata BOTTYCELLY BOTTYCELLY 1. Mama si tatal sunt angajati ai aceleiasi societati. 2. Mama a intrat in CCC pentru perioada de 1 an pana la data de 01.06.2014 3. La data curenta, ... (vezi toată discuția)