avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare regulament scolar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare regulament scolar

Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:55, 20 Septembrie 2013
Poate nu existau nici violențele asupra profesorilor, pe de altă parte, pentru că elevii, din teribilism și pentru a demonstra cum fac ei legile în școli, filmau în timp ce exercitau violențe asupra profesorilor, apoi postau pe net filmările.



Se prea poate.. si totusi, cum sa reziste copiii astia atatea ore fara telefon ?:D
Propun sa se faca doar clasele I-IV la scoala, si din clasa a 5-a acasa prin videoconferinta, skype, mess, fb, si alte canale de comunicare (a nu se intelege de canalizare). Oricum de la clasa a 5-a in sus parintii nu mai pot sa impuna (nici cu vorba, nici cu palma) nimic copiilor.
Apoi ... sa mai iasa din casa ... la facultate! Ce parere aveti??


P.S. Nu aruncati cu oua !!! B-)
Epoca telefoaniei mobile, ce mai ...eu după ce i-am luat telefonul dorit, nu a mai emis decât pretenţii mărunte, pare să fie foarte mulţumită cu ce are.
Adevărat că este greu să impui, că şi legea spune despre drepturile coplului, limite privind cenzura în ce-i priveşte, etc, etc.
La noi, o simplă confiscare a telefonului naşte o dramă, oricum.ªi se mai întâmplă, atunci când se sare calul.
ªcoală prin videoconferinţă? Nu ziceţi de 2 ori, fiindcă ,aşa cum spuneaţi, nu prea putem anticipa încotro ne îndreptăm.Noi, toţi cei implicaţi, aşa cum aţi exemplificat undeva mai sus :)
Nu stim daca si cand se va produce dar exclus nu este sa se intample. Este mult pana apare undeva un exemplu (fie si in america). Bibliotecile clasice aproape au disparut, manualele in format electronic sunt deja in uz, profesorii dau teme care implica calculatorul si obligatoriu internetul, imprimanta (chiar si color), e-learningul este un concept de invatare care se vehiculeaza de ceva ani buni (universitari care unii cu greu deschid un e-mail, predau deja conceptul de cel putin 10 ani in Romania), instruirea asistata de calculator la fel, este prezentata ca si solutie complementara (deocamdata) la metodele clasice de predare, ... oare unde vor duce toate astea, daca nu in pat, cu un monitor mare pe perete (sau atarnat de tavan). Sa speram ca nu!
Desigur toate astea ne par niste ipoteze foarte indepartate in viitor, iar sistemul clasic ni se pare inamovibil si foarte stabil pentru ca deja il avem in cap, il cunoastem, ne-am obisnuit cu el si nu putem concepe viata altfel, este si normal sa gandim asa!
Si ca sa inchei intr-o maniere americana : never say never!

Am putea sa facem un sondaj printre copii, cu scopul principal : aflarea parerilor copiilor despre cum vad ei lumea viitorului? Ca cea de ieri, sa zicem in maniera clasica sau in maniera futurista super internautizata, googleizata, tabletizata, telefonizata si cu scoala facuta de acasa. S-ar putea se ne surprinda raspunsurile. Zic si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)
Deposedare de telefon mobil in scoala Flor666 Flor666 Buna ziua, Exista vreo lege in vigoare care sa permita unui diriginte de clasa gimnaziala de a retine,telefonul mobil al copiilor din clasa pe toata durata ... (vezi toată discuția)
Un profesor care îi i-a telefonul mobil unui elev, din cauza ... Robi Alex Robi Alex Un profesor care îi i-a telefonul mobil unui elev, din cauza ca are ceva personal cu acesta și îl amenință că nu îl mai primește, poate fi considerată ... (vezi toată discuția)