avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog urgent un raspuns - incercare schimb valutar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog urgent un raspuns - incercare schimb valutar bancnota falsa

Am gasit o bancnota de 100 de dolari, si nestiind ca e falsa am incercat sa o schimb
La schimbul valutar, bine inteles ca doamna a chemat politia
Cu o seara inainte, mam uitat pe net, si bancnota parea reala Nici doamna de la schimbul valutar nu-si putea da seama, daca e veche sau falsa... Eu ne-mai avnd contact cu bani de genu, va dati seama ca nu am gasit nici o diferenta
Domnul de la politie mi-a luat numele, si a plecat, pentru ca el era in concediu
A doua zi ma cautat pe acasa, pe la munca. Va dati seama cate probleme mi-am facut din cauza unei neintelegeri.
Intr-un sfarsit m-am dus la politie am dat declaratie, si tot sunt plimbata pe drumul casa, politie.
Cum pot sa scap, mam saturat de declaratii, nu am nici o vina, ce se poate intampla?
Ce mai urmeaza? pt ca el ultima oara spunea ca eu sunt suspectul numarul 1, Chiar nu se intelege ca nu am nici o vina?
Daca stiam ca sunt falsi, va dati seama ca ii ardeam, dar nici intrun caz sai pun in circulatie, si mai ales sai schimb
Nu am mai avut nici o problema cu politia, ajung acasa si plang, si ma intreb ce mai urmeaza!? :(
Pot sa raman fara locul de munca, pt ca toata lumea interpreteaza cum vrea
Parintii inca nu au aflat, si ei orice miscare judeca, alte expicatii, nebunii.
Nu mai pot :( Nu am somn noaptea.
Nu am nici o vina, cat mai umblu pe la politie? am dat o declaratie, ce nu e indeajuns? Nu oameni de genul meu detin bani falsi, am atatea probleme, cu sanatatea, cu locul de munca, cu altele in viata de zi cu zi, asta a fost prea mult!
O seara buna,
Multumesc pentru atentie
In prima postare nu ati mentionat ca ti gasit bancnota "intr-o carte veche".....Acum conteaza ce ati declarat la politie, pnetru ca de acolo vi se poate trage aplicarea sanctiunii....Cert este faptul ca veti fi cel putin amendata pentru "insusirea bunului gasit" si pentru "uz de fals". Desi aveti unele circumstante atenuante, totusi veti primi cel putin o amenda, daca procurorul va decide ca nu ati savarsit a doua fapta cu forma de vinovatie a intentiei, ceea ce este mai greu pentru ca ati mers la casa de schimb valutar cuintentia de a pune in circulatie o bancnota falsa...Mai bine declarati adevarul in legatura cu persoana care v-a dat bancnota, pentru ca "am gasit-o intr-o carte" incrimineaza si alte personae, in primul rand pe proprietarul bibliotecii, asa ca....
Raspunde avocatul:
1. IN ACEASTA PERIOADA DESI POLITISTUL ESTE "IN CONCEDIU" SUNTETI FILAT, TOTI CEI CU CARE VA INTALNITI SUNT ASCULTATI CU ATENTIE SI URMEAZA IN CURAND O PERCHEZITIE LA TOTI COLABORATORII TAI.
2. Sa ne contactezi dupa!

Cert este faptul ca veti fi cel putin amendata pentru "insusirea bunului gasit" si pentru "uz de fals".

@polloctav:
Infractiune pentru care poate fi cercetata este :
" ART. 282
Falsificarea de monede sau de alte valori
Falsificarea de monedă metalică, monedă de hârtie, titluri de credit public, cecuri, titluri de orice fel pentru efectuarea plăţilor, emise de instituţia bancară ori de alte instituţii de credit competente, sau falsificarea oricăror alte titluri ori valori asemănătoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează punerea în circulaţie, în orice mod, a valorilor falsificate arătate în alineatul precedent, sau deţinerea lor în vederea punerii în circulaţie.
Dacă faptele prevăzute în alineatele precedente ar fi putut cauza o pagubă importantă sistemului financiar, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă au cauzat o pagubă importantă sistemului financiar, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Tentativa se pedepseşte."

La aceasta infractiune avem alin. 2 care pedepseste punerea in circulatie sau detinerea pentru punerea in circulatie, "uzul de fals" incrimineaza folosirea unui inscris oficial sau sub semnatura privata cunoscand ca este fals in vederea producerii unei consecinte juridice nu la moneda falsa.
Ai dreptate colega,pana la un punct.....Nu este "fals de moneda" pentru ca este greu de probat ca ea a falsificat bancnota, insa este usor sa probeze ca si-a insusit bunul gasit, recunoscut de altfel de petenta"....La fel, pentru infractiunea de punere in circulatie a monedei false, la momentul punerii in circulatie petenta nu cunostea faptul ca bancnota este falsa, asa ca nu se realizeaza latura subiectiva a infractiunii de "punere in circulatie"....Am scris din graba "uz de fals", multumesc pentru corectia facuta...stima!
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
polloctav, utilizator
Greu sau usor de probat asta este infractiunea pentru care poate fi cercetata, eu asta am spus, simpla declaratie ca nu ar fi cunoscut ca bacnota este falsa nu inseamna ca politistul ii multumeste pentru deranj si o trimite acasa ca nu se realizeaza latura subiectiva, dosarul se va instrumenta, cat despre infractiunea de insusire a bunului gasit nu vad sa se retina, bunul gasit ar fi trebuit sa fi ieşit din posesia altuia, fara voia acestuia, adica sa fie un bun pierdut, doamna a gasit bacnota acasa.

Alte discuții în legătură

Bani falsi primiti de la banca lila688678 lila688678 Am primit de la o banca mai multe bancnote de 100 euro.Din cauza ca ei dau putin, am incercat sa schimb la un ,,schimb valutar,, unde mi-au gasit o bancnota ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor art 310/313 HyperX HyperX Am primit o citatie in care am fost chemat in calitate de martor in vederea articolelor de lege 310,313 nu apare pe citatie niciun nr de dosar, sau o alta ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals? ce risc? world1 world1 Apelez la acest site pentru ca am o mare problema. Situatia este urmatoarea: Am o prietena foarte buna care este casatorita si care ascunde multe fata de ... (vezi toată discuția)