Vreau sa achizitionez o garsoniera intr-un bloc in constructie al carui termen de finalizare este iunie 2014. Daca dau toti banii acum, adica 30000 €, dezvoltatorul imi da cu 150 €/mp mai ieftin decat la finalizare.
Intrebarea mea este: care sunt riscurile de a pierde banii/garsoniera, in conditiile in care fac un antecontract la notariat impreuna cu dezvoltatorul, antecontractul avand clauze echitabile ?
Eventualele sfaturi de la cei care au trecut prin asa ceva sunt binevenite !
nu se poate face act de vanzare cumparare pe ceva ce nu este inca construit. Riscul este prea mare. Trebuie intabulat, dezmembrat si apoi vandut. puteti face o promisiune care se va nota in CF a terenului si atat.
Da, din acest motiv si-au luat tepe foarte multe persoane.
Problema este ca nu aveti bani sa construiti singur blocul daca apar probleme...
Daca ati fi avut bani ati fi putut merge la avocat sa va ajute la redactarea contractului si chiar ar fi fost indicat sa procedati in acest mod.
Ceea ce se vrea ar fi o promisiune pe un bun viitor, care este destul de riscant mai ales cand se dau toti banii. De aceea cred ca daca ne ascultati sfatul nu ati incheia un asemenea act. El se poate face din punct de vedere legal insa este foarte riscant.
Puteti incerca si negocia o plata in rate. Pe masura ce blocul creste si vedeti ca se face treaba platiti. Macar asa nu riscati totul. Cum exista fizic garsoniara faceti actele finale.