avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul?

Buna ziua! Am o fetita de aproape 3 ani , locuiesc in alta tara cu tatal ei care este de alta nationalitate si nu suntem casatoriti. Fetita are cetatenie romana si e pe numele meu iar pe certificatul ei de nastere e trecut si numele tatalui. Exista vreo posibilitate ca el sa poata sa imi fetita?
Tarzan2012 a scris:

Ma gandesc ca daca fetita are cetatenie romana,@IoanaTeo,ar putea sa fuga cu fata in Romania .....

:stunned::-/:stunned:

... doamne... cum sa fuga?!?!? ... si daca tatal o acuza de rapire de minori ?!?!?

... ce sfaturi... competente!!! #-o

IoanaTeo, va sfatuiesc sa contactati urgent un avocat din tara in care va aflati acum!

Cu ajutorul acestuia obtineti o hotarare de incredintare si stabilirea domiciliului minorei si asa veti putea legal sa iesiti din tara si sa obtineti ca minora sa ramana la dvs.

In Germania veti putea obtine destul de rapid o asemenea hotarare.

Succes.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Daca asa stau lucrurile,puteti sa va intoarceti in Romania cu fetita.Poate plecati din Germania fara stirea tatal fetitei. Trebuie doar sa va interesati daca la vama in Germania vi se cere un act de aprobare a tatalui fetitei in care acesta este de acord ca fetita sa plece cu dvs din Germania spre Romania.
Interesati-va de legile din Germania cu privire la parasirea tarii cu un copil.
Nu am de gand sa fug... nu m'am gandit niciodata la asta .. oricum am pus aceasta intrebare pentru viitor pentru ca deocamdata ne e bine .. suntem de 4 ani impreuna. Dar ma gandeam in caz ca nu va mai exista iubire intre noi sau mai stiu eu ce se poate intampla sa stiu la ce sa ma astept ..
Am mai fost o data plecata cu fata in tara anul trecut.. nu imi trebuie permisiunea tatalui sa ma intorc in tara, doar daca vreau sa plec din Romania am nevoie de permisiunea sa eventual sa fie si el cu mine la granita

Fetita s'a nascut in Romania.. suntem de 2 ani si cateva luni aici in Germania .. dar deocamdata nu exista neintelegeri.. am vrut sa stiu cum sa procedez in caz ca se intampla ceva cu noi, cu relatia noastra, sa fiu pregatita

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
In caz ca se intampla sa nu va mai intelegeti, va ajuta ca aveti pasaport pt copil si astfel puteti veni in tara. Odata ajunsa in Romania, va puteti adresa instantei pt a se stabili domiciliul celei mici la dvs pe calea ordonantei presedintiale. Veti depune si cerere pe calea dreptului comun pt ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, sa se stabileasca locuinta copilei la dvs, sa fie obligata tata la plata pensiei.
Inainte de a pleca din Germani, consultati totusi un avocat acolo, poate e mai avantajos pt dvs sa va judecati acolo.
Conteaza si unde doriti sa va stabiliti in caz ca va despartiti. Daca aveti job acolo bun, puteti ramane acolo cu tot cu copil.
in opinia mea , cand va fi vb de pensie , mai bine si mai repede va judecati in Germania.

Fiecare situatie e diferita. Daca nu va veti intelege la un anumit moment, atunci, in functie de situatia concreta de la acel timp, veti primi sfaturi concrete.
Nu aveti cum sti ca veti avea aceeasi situatia acum cu cea de la momentul cand nu va veti mai fi inteles cu tatal copilei. Si atunci, sfaturile nu mai sunt valabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Andreeaparlog Andreeaparlog Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am o fetita de 1 an si 8 luni, nascuta in Germania, pe care o cresc singura deoarece tatal ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am nevoie de niște sfaturi. povestea mea pe scurt ... Elena@123 Elena@123 Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea pe scurt este urmatoare: Sunt insarcinata in 5 luni, locuiesc în Germania iar tatăl copilului a ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am ... (vezi toată discuția)