avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control fiscal al finantelor publice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control fiscal al finantelor publice

Buna ziua!

De cand cu criza aceasta, au inceput si controalele fiscale de fond ale administratiilor fiscale la persoanele juridice mai dese decat pana acum.

La o firma care nu a avut niciun control de fond de la finante de la infiintare(an 2000) pana in prezent, ce perioada fiscala este controlata? de la infiintare, pe ultimii 5 ani sau ultimii 3 ani?

Am auzit ca acum se controleaza ultimii 3 ani. Oare care este adevarul?
avand in vedere criza financiara vigilenta autoritatilor de stat creste (ar trebui sa creasca) deoarece in conditiile actuale tendinta de a apela la creditul fiscal este mai accentuata, totodata in astfel de situatii cazurile de sustragere de la plata obligatiilor fiscale si cele de evaziune fiscala se inmultesc

cu toate acestea ...cu siguranta programul de activitate al inspectiei fiscale se realizeaza pe aceleasi principii si criterii ca si in 2007 (de exemplu) deoarece nr. de inspectori este acelasi

ne putem intalni insa cu mai multe controale inopinate, pe tematici concrete, specifice perioadei pe care o traversam

citatul din codul fiscal postat de catre d-na David este concludent in ceea ce priveste perioada supusa verificarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada supusa inspectiei fiscale costicul costicul Ce sa inteleg din: perioada supusa inspectiei fiscale incepe de la sfarsitul perioadei controlate anterior, in conditiile incadrarii in termenul de ... (vezi toată discuția)
Control fiscal AFANFANA AFANFANA Pe ce perioada retroactiva se poate face un control fiscal de fond?? (vezi toată discuția)
Perioada supusa inspectiei fiscale bobi07 bobi07 sunt un contribuabil mic si am in prezent un control de la impozite si taxe locale. un jurist mi-a spus ca deoarece sunt un contribuabil mic perioada ... (vezi toată discuția)