avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa parinteasca

sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui.......


va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a murit acum 15 ani, noi suntem 2 copii la parinti, (o sora si un frate) a murit si fratele acum 4 ani am ramas doar eu cu mama mama vrea sa vanda casa....am inteles ca fac parte sau mai bine zis am fost informata ca fac parte la casa eu mama si nepotul adica copilul fratelui meu, acum aflu ca face parte si cumnata nevasta fratelui meu mort, ce treaba are ea cu casa noastra parinteasca? asta nu inteleg, si inca ceva nu inteleg de ce mama nu poate vinde cu acordul ei si al meu ? cica trebuie dezbatuta mostenire, nu mai inteleg nimic, unii notari ne/au zis ca mama cat e in viata poate vinde casa atat timp cat eu sunt de acord ca si copil , plus ca mama fiind batrana am luat=o la mine sa o ingrijesc pana la sfarsit...deci sper ca m=am facut inteleasa... deci>

1= de ce face parte la mostenire si cumnata adica nevasta fratelui meu care a murit? un notar mi=a zis ca doar nepotul are drept adica copilul fratelui,

2.ce mostenire sa mai dezbatem? daca mama traieste poate sa faca ce vrea cu casa fiind doar eu unucul copil acum eu sunt de acord ca ea s-o vanda...

plus ca mama are un act in care csrie ca dupa moartea tatalui ea sa mosteneasca tot adica casa si pamant....

nu mai inteleg nimic, tot felul de legi dar nu pe intelesul nostru....va rog lamuriti-ma si pe mine cum stau lucrurile ca simt ca o iau razna..va multumesc si astept raspuns



Ati mentionat ca mama dvs are "scris" ca dupa moartea tatalui mosteneste tot....Adica tatal dvs a lasat mamei dvs casa prin testament facut la notar? Doar in acest caz mama dvs poate vinde casa fara acordul niciunuia dintre copiii sai (adica dvs si fratele decedat), intrucat este unic proprietar...In caz contrar, dl notar "Joha" v-a explicat tot ceea ce trebuie sa cunoasteti.Bafta!
Pentru a va calma, o sa va raspund la intrebarile dvs.:
1- cumnata face parte din mostenire, in calitate de sotie supravetuitoare a fratelui decedat. Daca se facea succesiunea dupa decesul tatalui, mama supravetuitoate, mosteneste 1/3 din cota sotului decedat, diferenta de 2/3 revenind mostenitorilor directi dvs. si fratele (mama are in acest caz 1/2 din masa succesorala plus 1/3 din partea de 1/2 a sotului decedat).
2- mama poate instraina doar ceia ce i se cuvine in urma decesului tatalui. Restul apatine dvs. si sotiei supravetuitoare a fratelui.
Daca cumnata accepta, poate ceda cota ce i se cuvine in schimbul unei plati.
Aoleu domnul Octav... Testamentul bnu este act de proprietate! Trebuie dezbatuta succesiune in baza testamentuklui. Exista mostenitori rezervatari care pot cere reductiunea testamentului... atentie.....
@Joha- Va reamintesc ca petenta a scris urmatoarele: "plus ca mama are un act in care csrie ca dupa moartea tatalui ea sa mosteneasca tot adica casa si pamant"
De aici am dedus ca mama petentei are testament lasat de sotul acesteia....Asa ca nu inteleg ce anume am gresit in interpretarea mea?

În baza testamentului nu este proprietar, dvs asta ati scris sau ma insel?!

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)