Buna ziua
Am cateva nelamuriri legate de CO-ul meu neuzat si va rog sa ma ajutati:
Incepand cu 01.02 2012- pana la 31.07. 2013 am fost in concediu medical, in urma depistarii unui cancer.
Incepand cu data de 01.08.2013, eu am cerut pensionarea in gradul III, si deci m-am intors la servici cu 1/2 de norma (lucrez in fiecare zi 4 ore).
Mentionez ca pentru perioada in care am fost in concediu medical, am ramas cu CO neuzat.
Dupa intoarcerea mea la seviciu,mi s-a comunicat ca trebuie sa-mi consum CO incepand cu cel corespunzator anului 2012, perioada in care eu am fost angajata cu norma intreaga. (corespunzator perioadei 01.02.2013-31.07.2013 in care am fost in concediu de boala)
Acum ptr.zilele de CO sunt platita corespunzator unei 1/2 de norma, inclusiv ptr.CO corespunzator 01.02.2012-31.07.2013.
Este corect acest lucru?
Deasemenea intreb daca sunt obligata sa uzez in fapt CO pentru 2012 (platita corespunzator unei 1/2 de norma) sau am dreptul de a mi se plati, corespunzator unei norma intregi, fara sa-l uzez in fapt?
Va multumesc
Si cu art.49 cum ramane? Angajatorul a trimis salariata in CO dupa terminarea concediului medical, tocmai pentru efectuarea concediului de odihna restant din 2012.
ART. 149 Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.