SUNT actionar la un S.A. , societate pe actiuni unde actionarul majoritar un fost PREFECT a REINVESTIT timp de 7 ani DIVIDENTE uriase (lucrari pe bani publici de milioane) el este un renumit MILIONAR care a trecut pe doua firme o parte din CHELTUIELI respectiv venituri la firma unde el si sotia sunt asociati si a ridicat anual DIVIDENTE , noi ceilalti care detinem 49% am ramas cu BUZELE UMFLATE.
In ce articol se incadreaza fapta PENALA?
Doamna, va deplang situatia, dar economia de piata nu este societate de binefaceri sau pension de domnisoare. Parerea mea este ca cei cu 49% sa va retrageti imediat din firma, poate va mai recuperati ceva din investitie, daca nu cumva a redus capitalul social de o maniera dramatica. Totusi, daca dupa 2-3 ani ati vazut cum procedeaza, de ce ati asteptat 7 ani?
O plangere penala se poate face usor, dar trebuie sa aveti argumente si...dovezi B-)
Reinvestirea profitului s-a facut cu acordul actionarilor si in conformitate cu legea si...STATUTUL societatii.
Ati luat pozitie in AGA de bilant? Este prinsa pozitia dvs. in PV al sedintei AGA? Cum se iau hotararile in AGA conf. cu statutul societatii ?
In cele 2 SRL-uri, societatea ce participare are? Care este legatura juridica/ contractuala/ comerciala ditre SA la care sunteti actionar si cele 2 SRL-uri?
Ce scrie in Statut cu privire la administrator? Ce raspundere are administratorul si cine este?
Conform celor postate , puteti deschide o actiune in civil, impotriva administratorului si societatii, avand ca baza art. 271, alin. 2 si 3 din L31/1990.
In rest ramane o mare intrebare: Ce au facut actionarii timp de 7 ani?:(
ACTIONARUL majoritar este un fost PREFECT de mai putin de 1 an, administratorul este fratele lui, ACTIVELE sunt folosite rezultate din REINVESTIRE timp de 7 ani si el actionarul mai are inca 2 SRL (el si sotia) cu activitate tot de constructii , aici ridica DIVIDENTE (un transfer de bani din SA posibil ) .Se poate urmari declaratia de avere, eu asa am vazut si alte 2 srl cu acelasi profil de activitate ca si S.A. de unde avea venituri chiar daca era PREFECT in acea perioada, ciudat .NOI nu putem stii , nu putem visa cum ii vor indruma altii sa ne fure LEGAL .
Pe civil nu am ce sa cer ca AGA este aranjata de el , a fost PREFECT stiti ce inseamna functia.
BANI sunt licitatii PUBLICE , bani de la STAT, MILIOANE , a ajuns si in TOP 300 . Doar pe penal daca sunt abateri grave si eu actionarul pot formula plangerea .