avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit a doua proprietate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit a doua proprietate

Impozitul pentru pentru urmatorul imobil in afara celui de domiciliu se majoreaza cu65%,zice la lege.65%din ce?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:28, 22 Noiembrie 2013
Multumesc pentru clarificari. Amenda ar fi rezonabila dat fiind ca nu te-ai conformat dispozitiilor legii dar Dl Trandafir2 zice ca se calculeaza si impozitul din urma cu majorari .Asta e cam greu de suportat,chiar si de calculat:).Nu am vazut nicio referire la acest aspect in capitolul sanctiuni.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
bellefille, utilizator
Nu este in codul fiscal ci in cel de procedura fiscala, cap 7 Prescripţia dreptului de a cere executarea silită şi a dreptului de a cere compensarea sau restituirea, art
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
[ link extern ]

iar modul de calcul al majorarilor in cazul creantelor datorate bugetului local este conform art.124^1 Majorări de întârziere în cazul creanţelor datorate bugetelor locale):
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
carmen01011958, moderator
Proprietatile sunt declarate si impozitate,dar nu s-a depus declaratia speciala.Ce anume se calculeaza retoactiv?
Diferenta de impozit, Suma restanta pentru cea de a 2-a cladire.
trandafir2 a scris:

Diferenta de impozit, Suma restanta pentru cea de a 2-a cladire.

Cu majorari?

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua cladire bogdancristi bogdancristi Buna ziua, Am o intrebare legata de impozitul pe cladiri, in cazul meu fiind o situatie mai ciudata. Adresa de domiciliu o am in Slatina,jud Olt dar nu eu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire spit- declararea schimbarii domiciliului la serviciul public de impozite si taxe locale bubulina29 bubulina29 Buna ziua! In noiembrie 2011 mi-am schimbat numele si adresa de domiciliu, imediat C.I., insa am amanat pana acum schimbarea actelor masinii, in primul rand ... (vezi toată discuția)