avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut

Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu:

Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit prezervativ si stie exact ca nu a facut nici o greseala), dupa care la 2/3 luni a aflat problema de la cineva , nestiinduse ca el ar fi vinovatul, doar dupa ce a nascut la 4 luni primise hartie ca trebuie sa faca test ADN la Bucuresti, a mers unde i s-a spus si a facut tot pana a ajuns la rezultatul ca baiatul este a lui. Problema deabea acum incepe, stiind ca el nu este de vina si afland ca aceea fata se mai culcase cu multi in perioada aia printre care fiind si baiatul primarului , este sigur ca au fost facute ceva smecherii la mijloc, ar dori sa stie ce pasi sa urmeze ca sa faca dreptate, a spus ca daca merge sa faca test ADN s-ar putea sa plateasca deageaba suma de vreo 3000 de lei si sa pice tot el vinovat.

Ma intereseaza mai exact unde poate face testele, cum si fara sa stie nimeni, si alte sfaturi bune daca se poate. Si sa ma scuzati daca postez unde nu trebuie si daca mai am alte greseli.

O seara placuta,
anonim
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:22, 27 Noiembrie 2013
In general instantele pot avea si tendinta de a da un tata unui copil in astfel de cazuri.
In mod normal testul ADN lamureste astfel de cazuri.
Fara testul ADN depinde de mai multe aspecte.
Daca o mama zice ca tatal copilului este o personalitate politica si nu vine la ADN mama nu castiga procesul ca doar sustine asa ceva.
Exista mai multe aspecte care fac diferenta dar in general instantele in astfel de procese ajuta copii...ca sa aiba tata...
In aceasta speta nu ar avea cum sa ramana mama gravida daca a folosit prezervativ deoarece este imposibil din punct de vedere stiintific.
Interesanta formulare "de a da un tata unui copil",eu stiam ca toti copiii nascuti au un tata, ca altfel nu se mai nasteau, nu?! Fecioara Maria stiu ca a fost doar una...

Daca presupusul tata, cel pe care mama il indica, nu vine si refuza sa faca acest test ADN, pereclitand in mod constient cursul cel mai simplu si cel mai normal al procesului, raman destul de multe alte aspecte in picioare, prezumtii, care pot conduce la o sentinta justa si echitabila.
Insasi refuzul tatalui de a se prezenta la testul ADN indica vinovatia acestuia.

Instantele ajuta copiii sa aiba tata sau ajuta copiii sa isi cunoasca radacinile, provenienta? Orice om are dreptul sa isi cunoasca genealogia, parintii, este un drept al omului!

Un test ADN se propune de catre instanta de fond de cel putin 4 ori, dupa care, in cazul in care "responsabilul" tata face apel, si acolo se mai propune testul ADN de inca 2-3 ori. Rezulta un total de 6-7 ori in care prezumtivul tata refuza sa se prezinte la testare.
Printr-o logica simpla, din aceste refuzuri repetate reiese o singura prezumtie.
Si ma repet, doar o persoana ce sta in dubii vis a vis de relatia de filiatie dintre el si fiul/fiica sa vine la testare tocmai pentru a se lamuri, testul ADN fiind in acest caz cheia spre salvare a prezumtivului tata de la plata pensie de intretinere pe 18 ani dar mai ales de la constiinta foarte incarcata pe care, cu siguranta, majoritatea o au!

Despre cat de "stiintific" este actul sexual cu/fara prezervativ (prezervativul se poate rupe sau, poate sa nu existe, decat in declaratiile celor doi, ca martori la asa ceva...eu una nu am mai auzit/vazut) este mai mult decat o ipoteza fara sustinere.
Singura forma de protectie care previne sarcina 100% este ........abstinenta.

In general trebuie dovedit in mod cert si cert nu poate fi decat cu testul ADN.
Daca un presupus tata este plecat din tara si nu vine la testul ADN poate deveni...tata...deoarece nu se prezinta la testul ADN.
V-am dat un exemplu...

Parerea mea este ca instantele pot gresi usor la astfel de procese si aceste procese se finalizeaza la un mod imprevizibil daca instantele nu judeca la un mod cu adevarat rational.
Este adevarat insa ca in mai toate cazurile tatii pot fi ei tati...desi pot fi si altii...
Si asa copilul care trebuie sa aiba un tata va avea un tata...

In afara de abstinenta mai este si imposibilitatea de a procrea in afara de prezervativ...
Ideea e urmatoarea: la procesul de stabilire a paternitatii se poate declara de acord cu un test oficial facut la INML, pe cheltuiala mamei daca el nu e tatal. Sigur, daca in urma testului oficial rezulta ca el este tatal va pierde procesul si e bun de plata. Astfel testul e cat se poate de oficial, nu facut la cine stie ce particulari care pot fi corupti. In acest fel, sansele sunt minime ca testul sa fie rezultat al coruptiei. Plus ca daca il va roade indoiala, testul ADN se poate repeta de cate ori vrea si oriunde vrea, de ex. in laboratoare din strainatate, cu plangere penala pentru abuz in serviciu, trafic de influenta, luare de mita, fals si uz de fals daca e cazul. Adica daca poate dovedi ca testul a fost fals, nu se mai discuta in drept civil, ci in drept penal referitor la persoana care a semnat rezultatul testului oficial. Ori banuiesc ca astia stie orice medic de la INML, asa ca nu s-ar baga sa falsifice un fapt obiectiv. Nu e un diagnostic la care sa zicem ca medicul se poate insela sau poate scapa din vedere un simptom, e un fapt care poate fi stabilit cu mare precizie, doar la gemenii univitelini e mai greu si mai scump de stabilit care dintre ei este tatal. Un test pentru a diferentia intre astfel de gemeni poate costa un milion de dolari, vezi [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
tgeorgescu, utilizator
ca sa stiti cat de sigur este un prezervativ:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

E posibil sa nu iasă un test de paternitate bine dacă beau apa sau mănânc înainte? Raluca72 Raluca72 Bună seara. Sunt într-un proces de stabilire a paternității cu tatăl meu și judecătorul a cerut testul de paternitate prin saliva la IML. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Paternitate gregh gregh Sint un barbat divortat de mai multi ani si care am dubii privind paternitatea copilului meu (l-am recunoscut dupa nastere) inca de cind s-a nascut. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Paternitate ancaangelescu ancaangelescu Ce efect si putere legala are dovedirea clara a incompatibilitatii ADN intre presupusul tata si copilul parte in procesul de stabilire a paternitatii? (vezi toată discuția)