avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In general trebuie dovedit in mod cert si cert nu poate fi decat cu testul ADN.
Daca un presupus tata este plecat din tara si nu vine la testul ADN poate deveni...tata...deoarece nu se prezinta la testul ADN.
V-am dat un exemplu...
Parerea mea este ca instantele pot gresi usor la astfel de procese si aceste procese se finalizeaza la un mod imprevizibil daca instantele nu judeca la un mod cu adevarat rational.
Este adevarat insa ca in mai toate cazurile tatii pot fi ei tati...desi pot fi si altii...
Si asa copilul care trebuie sa aiba un tata va avea un tata...
In afara de abstinenta mai este si imposibilitatea de a procrea in afara de prezervativ...
Exemplul dvs nu prea sta in picioare, odata ce instantele dau mai multe termene la INML si procesul de stabilire paternitate dureaza ani buni.
In 2-3 ani oricine se stie nevinovat poate ajunge la ADN cu domiciliul sau in strainatate cu tot. Orice om NORMAL care stie sau macar banuieste ca nu el este tatal copilului, face cumva si ajunge la ADN, tocmai pentru a clarifica situatia conflictuala.
Oricum, sunt mult mai intalnite cazurile cand "presupusul tata" locuieste in aceeasi tara, ba chiar acelasi oras cu mama minorului si tot nu se prezinta la ADN :)
Domnule Avocat Lascoschi, cand un presupus tata refuza sa faca testul pe care dvs il considerati edificator, cum si eu il consider, mai ales ca in zilele noastre ne putem folosi de el pentru ca......exista, pe ce alte considerente se poate pune o sentinta, ce alte probe mai raman la fel de verosimile ca si testul ADN (sau apropiate), cele dupa care se stabilea paternitatea inainte de aparitia testului ADN?
"Prezervativul oferă siguranţă contraceptiva medie"
Acesta este un citat din articolul de mai sus si-n plus orice medic ginecolog (si nu numai) va poate informa cu privire la acest aspect, "siguranta" oferita de prezervative.
Nu credeam ca in anul 2013 mai exista persoane care nu cunosc acest lucru.
Si-n plus, barbatul bineinteles ca se va apara prin minciuni spunind ca a folosit prezervativ, mai ales cand acest lucru nu poate fi dovedit. Si chiar daca folosea prezervativ, conform articolului de mai sus, acesta nu garanta decat 50% siguranta in caz de fecundare. Ce facem cu ceilalti 50%?