avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mari cu chiriasii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mari cu chiriasii

Buna ziua … sunt intr`o situatie disperata ..si as avea si eu nevoie de niste sfaturi daca se poate .. .. anul trecut am inchiriat apart unei pers legal cu , contract de inchiriere inregistrat la fisc pt care plateam impozit .. primele luni a fost foarte corecta si-a platit chiria si utilitatile la zi ..dupa aceea a avut ceva probleme si a ramas in urma cu intretinerea … in iulie cand a expirat contractul am vrut sa o dau afara ..dar m-a rugat sa ramana in continuare ..si mi-a promis ca o sa ajunga cu toate datoriile la intretinere la zi ca a scapat de problemele pe care le-a avut … ..avea aproape 2000 de lei datorii la utilitati.. intretinere.. cablu..etc.. am crezut in ea … si i-am facut un nou contract pe 6 luni..ca sa fiu si in ordine .. sa nici nu am probleme cu fiscul..+ ca m-am gandit ca avand si un contract am si drepturi in caz ca nu`si achita datoriile ..chiria ..intretinerea ..etc.. dar cand s-a vazut cu un nou contract … nu a mai vrut sa-mi mai plateasca nici chiria … si nici intretinerea invocand diverse motive … si amenintandu-ma ca pana la expirarea contractului eu nu am ce sa-I fac pt ca este propietara …
Daca am vazut ca nu ne mai intelegem..i-am facut o notificare prin executor judecatoresc..sa paraseasca casa sau sa-si achite datoriile ..findca conform clauzelor din contract am dreptul sa`l reziliez .. si ca ii voi intrerupe si lumina + cablu..internet..etc..
Dupa aceasta notificare ..si mai tare a inceput sa ma ameninte ca nu imi v-a mai plati nimic.. ca imi v-a sparge si v-a strica tot prin casa ..apart fiind mobilat si utilat cu tot ce e nevoie si ca nu mai am dreptul nici macar sa intru in casa pana expira contractul … pt ca este propietara .. desi contractul este reziliat de 2-3 saptamani .. week`end`ul trecut am anuntat cu o zi inainte si la tel si prin sms ca am nevoie sa-mi iau ceva din apart ..si la ce ora gasesc pe cineva acasa ca sa nu intru in lipsa desi am si eu chei.. mi-a zis ca nu este nimeni acasa si mi-a inchis tel.. totusi am mers .. cu o prietena .. era acasa ..mi-a deschis usa si mi-a zis ce vreau ca nu imi da voie in casa .. atunci am impins-o si am intrat.. cum adica nu am voie sa intru in casa mea ? a inceput din nou cu amenintari si a sunat la politie ..chipurile ca sa vina sa ma amendeze ca am intrat cu forta in casa mea .. cand a venit echipajul de politie si am explicat situatia ca , contractul este reziliat .. ca are atatea datorii la intretinere si nici chiria nu a mai platit din iulie .. i-au spus ca nu are dreptul sa-mi interzica sa vin sa vad ce se intampla in apart… sa-I dau o copie de pe contractul reziliat ..si un termen in care sa plateasca datoriile sau sa paraseasca casa.. si daca nu vor ..atunci sa sun din nou la politie si or sa ma ajute sa-I dau afara din casa ca fiind contractul reziliat ei locuiesc acolo fara nici`un drept legal.. bineinteles .. ca si mai mult ma ameninta la tel ca nu vor pleca si ca facturile vor sari in aer..pana in ianuarie cand expira contractul.. in afara de faptul ca eu saptamana aceasta le voi deschide proces pt achitarea datoriilor ce ma sfatuiti sa fac ca sa ii pt da afara din casa mai repede? ..pt ca asociatia de locatari mi-a spus ca ma v-a chema in judecata pt restantele mari de la intretinere ..

Astept raspunsurile dv…si va multumesc anticipat..
ursulici a scris:

Din moment ce usa si butucul de la usa deja sunt compromise, de ce sa dati bani sa le inlocuiti, cand problema poate fi a chiriasilor? Iata o idee:
Am avut candva un vecin rau care mi-a facut o chestie. Mi-a turnat SUPERGLUE in butuc. A devenit imposibil de folosit si nu se dizolva cu nimic. Am avut norocul ca era cineva in casa si s-a putut deschide din interior, bineinteles ca a trebuit schimbat butucul. Instalatorul care mi-a schimbat butucul mi-a spus ca am avut mare noroc, ca daca nu era cineva sa deschida din interior, atunci trebuia spart pe langa usa ca sa se poata deschide. Bineinteles ca puteam chema si politia, dar chiar stiind cine a facut asta, nu aveam dovezi. Am vrut sa instalez o camera de luat vederi, dar fara aprobarea asociatiei de locatari e ilegal si nu se poate folosi in instanta. M-am intrebat atunci, ce il impiedica pe vecinul rau sa imi faca inca o data chestia cu superglue? Si dupa aia inca o data? NIMIC! Va dati seama ca nu e prost sa lase amprente... bagi capul de la superglue in yala si apesi... nu atingi nimic.... nu lasi amprente, dureaza o secunda... dar ceva tot am invatat din experienta aceea si ma gandesc ca dumneavoastra ar trebui sa le-o faceti chiriasilor, asa... ca de aperitiv pe langa celelalte sicane pe care vi le-au spus ceilalti, cu atat mai mult cu cat nimeni nu va poate acuza daca va vede in fata propriului apartament.
Deci... o pasta SUPERGLUE din aia mica de buzunar, costa 3 lei cel mult si daca le-o faceti cand nu sunt in casa va fi si mai de efect... numai un butuc nou costa peste 50 lei si inca o data pe atat manopera...
De fapt prima oara vor crede direct ca le-ati schimbat butucul ca sa nu mai intre in casa. Daca le-o faceti faza de vreo 2-3 ori cred ca o sa dispere si o sa stea cu usa neincuiata. Nu prea ii vad oricum sa dea banii pe butuci plus instalatori. Si daca se duc la politie sa va reclame stiind exact ca dvs ati pus ala, dar fara dovezi oricum... ce poate face politia? Sau si mai exact, chiar si cu dovezi... e usa dvs. la apartamentul dvs... dar nu va poate obliga nimeni sa recunoasteti... Ma intreb cum vor putea locui cu usa mereu deschisa? In momentul cand se ajunge la asta, atunci mergeti cu baietii si ii dati afara... singura problema la metoda mea este ca o vor invata si chiriasii, ca si eu am invatat-o... si sa nu le dea idei pentru razbunare dupa ce veti fi din nou in casa dvs... dar deja e o pozitie mai buna aceea decat cea de acum... nu-i asa?
PS: Ma intreb totusi pana unde se poate ajunge cu ineptia in tara asta unde cica traim in capitalism, dar proprietatea privata nu este aparata cu adevarat...
PPS: Ma intreb pana unde poate sa mearga rautatea unor oameni ticalosi... adica aia daca vor vedea ca nu pot sa mai locuiasca acolo cine stie, poate vor da foc la casa... ce veti face atunci?
PPPS: Faptul ca le veti taia utilitatile nu cred ca e un motiv sa iasa de acolo... doar sa patrundeti cand ei nu sunt si sa le impiedicati accesul ulterior poate sa mearga... deci am pomenit tot felul de oameni... sunt unii care se incalzesc cu soba cu lemne la bloc... cu funingine pe toti peretii, care nu se mai poate vopsi, ci trebuie dat glet din nou... si sunt in stare sa se rahateasca peste tot in apartament... nici asta nu m-ar mira... deci depinde cat de... porci... nu stiu daca e o idee buna sa le taiati teava la WC... Sa inteleg ca e vorba de o femeie chiriasa initiala? Incredibil!

ideea cu superglue e buna .. dar asa cum ati spus si dv.. sa nu le dau idei sa faca si ei la fel daca vor pleca ..numai asa ca sa-mi faca rau..pt ca asa au si spus . ..ca nu pleaca ca raman in continuare chiar daca contractul la circa financiara este reziliat vor sta pana expira in februarie .. .. stiti ca este adevarata vb aia ..pe cine nu lasi sa moara ..nu te lasa sa traiesti...au zis ca vor sta chiar si fara lumina .. si culmea este ca exact acum 2 saptamani am depus cererea la Enel si nici pana azi nu au intrerupt.. maine voi merge in audientza..findca am impresia ca cei care trebuia sa intrerupa au luat ceva spaga ca sa tot amane ...

CrisB a scris:

Nu va recomand solcutia cu superglue. Ce rost are sa distrugeti proprietatea proprie, pentru ca aceasta varianta duce la spargerea usii sau a tocului. E foarte simplu sa schimbati butucul, asa cum v-am spus si cum a zis si Rapard.

daca e vb sa sparg si usa si tocul chiar nu este cea mai buna solutie ..pt ca eu am o usa metalica mai buna pe care am dat destui bani pe ea acum vreo 3 ani ..findca nu aveam de gand sa inchiriez si am zis ca sa-mi pun o usa mai buna ca nu o schimb mereu..
liviu f a scris:

Pareri :
1 . ceva nu se leaga :daca are asa de mari restante la utilitati, cum de nu a fost, deja, demult, debransat, ca astia sint foarte promti in astfel de situatii ?;
2 . cu astfel de persoane, si sint destule, exista o singura solutie :forta. Ia trimiteti un recuperator si dati-i mina libera sa rezolve problema. Succesul este garantat;
3 . actionati imediat.

pai pt restantele la intretinere am fost eu amenintata ca voi fi data in judecata findca este proprietatea mea ... lumina si-au platit-o ca sa nu le-o opreasca ... ir rds`ul a oprit doar internetul nu si cablu ..si daca le merge tv`ul... netul nu-i intereseaza pt ca au pe telefon..
stiu ..este vina mea ca am acceptat sa le reinoiesc contractul..desi aveau restante destul de mari.. dar asa cum am zis..pe cine nu lasi sa moara ..nu te lasa sa traiesti..mi-a fost mila de ei..am inteles ca au avut niste prb de au ramas in urma cu platile ... si stiind ca de obicei sunt corecti..m-au pacalit sa le reinoiesc contractul..findca le si decontau banii pt chirie ..+ ca am zis sa fiu si eu in regula sa nu fiu acuzata de evaziune fiscala ..
CatalinCD a scris:

Cam drastic, insa Domnul cam are dreptate...
Ce Mediere si alte frectii la membre de lemn ... ?
Va repet: E PROPRIETATEA DVS. ati declarat inchirierea la Adm. Financiara ?
Ati platit statului roman taxele ? ..vorbim de acelasi stat a carui Constitutie spune ca apara proprietatea ???
Pai se pare ca statul e interesat numai sa ia, nu sa si apere...
Ce a r fi sa nu platiti Dvs impozitul pe apartament pe perioada in care ati fost "deposedata" de bunul imobil ?...

Pt. Dl Liviuf: stati linistit, shobolanii SIGUR au platit ENEL si CATV.... nu pot trai fara,
trust me ! Retineti ideea cu taiat canalizarea, vezi mai sus...

Si mai am idei, de abia m-am incalzit !

da .. contractul de inchiriere a fost inregistrat la Adm. Financiara si platem impozit..spun a fost..findca acum l-am reziliat... si da ..eu daca am ramas in urma cu impozitul am platit penalitati pt fiecare zi de intarziere .. dar cand imi cer drepturile mi se pun bete in roate ..trebuie sa astept ani de zile pana se judeca un proces ca sa-mi recuperez datoriile ..
pe care de fapt nici nu stiu daca ..sau cand mi le recuperez vreodata ..
mihaela corina a scris:

CatalinCD a scris:

Ce Mediere si alte frectii la membre de lemn ... ?

Domnule CatalinCD, cat ati studiat dv. despre mediere de va permiteti sa faceti asemenea afirmatii?!
Citesc foarte multe comentarii, dar cele postate la acest topic m-au "impresionat" in mod deosebit: sa manifestam cat mai mult spirit de vendeta, ca numai asa rezolvam problema!
Credeti-ma ca pe cale pasnica se obtin rezultate mult mai bune si fara urmari neplacute pe termen lung, iar acest lucru se intampla pentru ca in fiecare persoana exista si o latura concilianta, insa razboiul de acest gen o va "ecrana"; numai o abordare amiabila corecta o va putea scoate la lumina.

Doamna voi apela si la mediere .. pt ca asa am inteles ca este legea acum.. ca sa-ti fie acceptat un dosar in instanta trebuie sa treci intai pe la un mediator ..unde si acolo se platesc destui bani ... dar va spun sigur ca nu se rezolva nimik pt ca ii cunosc..nici macar nu se vor prezenta .. + ca am auzit ca dureaza destul findca invitatia se face prin posta .. si ei nu prea stau ziua pe-acasa ..un aviz sta la posta 10 zile ..timp in care ei oricum nu vor merge sa-l ridice .. si orice zi de intarziere este in favoarea lor si in paguba pt mine ..findca ei consuma ... si nu platesc.. nimik..se declara proprietari pana la sf contractului deja reziliat

Alte discuții în legătură

Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)