Intrerupeti alimentarea cu energie electrica.
Aveti dreptul legal sa cereti debransarea locatiei , pentru motive personale pana la maxim 6 luni.
In 6 luni sunteti obligata sa rebransati sau veti intocmi un contract nou.
Pentru debransare
- faceti cerere scrisa la ENEL prin care solicitati DEBRANSAREA pe o perioada de N luni ( maxim 6 )
- mergeti si cu o copie xerox pe care sa o ;uati acasa cu semnatura de primire, de la casieria ENEL/ NU PLECATI FARA O SEMNATURA DE PRIMIRE.
Daca nu vor sa va dea la ghiseu, mergeti in audienta la seful de Casierie sau mai sus la Director.
In acest moment sunt OBLIGATI sa va debranseze, nu-i privesc motivele.
La rebrnsare , faceti cerere de rebransare, atentie, in 6 luni si specificati ca debransarea s-a facut la cerere.
ENEL-ul nu are treaba cu chiriasii.
Doamna draga, va multumesc pentru amabilitatea, timpul si efortul dv. de a ne raspunde personalizat tuturor celor care incercam sa va dam o mana de ajutor.
matacheg a scris:
"este vina mea ca am acceptat sa le reinoiesc contractul..desi aveau restante destul de mari.. dar asa cum am zis..pe cine nu lasi sa moara ..nu te lasa sa traiesti..mi-a fost mila de ei..am inteles ca au avut niste prb de au ramas in urma cu platile ... si stiind ca de obicei sunt corecti..m-au pacalit sa le reinoiesc contractul.."
V-am inteles situatia si imi pare sincer rau pentru dv. ca ati vrut sa faceti un bine si vi s-a intors cu rau. Daca va consoleaza cu ceva, mi s-a intamplat si mie, si multora dintre noi, care suntem oameni de bine si carora Dumnezeu ne-a dat mai mult decat altora (sau, imi permit sa spun, ne-a dat mai multa intelepciune ca sa ajungem sa avem mai mult...).
matacheg a scris:
"va spun sigur ca nu se rezolva nimik pt ca ii cunosc..nici macar nu se vor prezenta .. + ca am auzit ca dureaza destul findca invitatia se face prin posta .. si ei nu prea stau ziua pe-acasa ..un aviz sta la posta 10 zile ..timp in care ei oricum nu vor merge sa-l ridice .."
Aveti dreptate; medierea are sanse daca partile ajung sa fie prezente in fata mediatorului, fiindca pe urma intervine arta profesionistului, insa nu este suficient ca doriti dv. medierea si ca ajunge la ei o invitatie pentru mediere; trebuie s-o mai si onoreze...
Cf. art. 43 din Legea 192/2006, in cazul in care la mediere se prezinta numai una dintre parti, mediatorul va adresa celeilalte parti invitatia scrisa, in vederea acceptarii medierii si incheierii contractului de mediere, stabilind un termen de cel mult 15 zile. Invitatia se transmite prin orice mijloace care asigura confirmarea primirii textului. Legea mai prevede, de asemenea, ca mediatorul poate face si alte demersuri legale pe care le considera necesare pentru invitarea partilor la mediere.
Acest lucru inseamna ca nu este obligatoriu ca invitatia sa fie trimisa prin posta, ci prin orice cai prin care dv. si mediatorul v-ati putea asigura ca au primit invitatia.
matacheg a scris:
"Doamna voi apela si la mediere .. pt ca asa am inteles ca este legea acum.. ca sa-ti fie acceptat un dosar in instanta trebuie sa treci intai pe la un mediator ..unde si acolo se platesc destui bani ..."
Cu privire la aceasta afirmatie a dv., as putea sa va las sa credeti ca asa este: si pe dv., si pe toti cei ce va citesc postarea, insa propriul meu caracter, probitatea si deontologia nu-mi dau voie.
Cand este vorba despre legi si contracte, este necesara multa atentie la termenii folositi; astfel, exista o distinctie intre "mediere" si "sedinta informativa privind medierea".
In realitate, lucrurile stau astfel: da! trebuie sa treci in prealabil pe la un mediator, insa numai pentru sedinta de informare privind avantajele solutionarii problemei prin mediere, sedinta care este gratuita! La aceasta sedinta informativa nu este obligatoriu sa fie prezenta cealalta parte; desigur ca ar fi de dorit, pt. ca atunci chiriasii ar putea intelege ca ar face bine sa rezolve problema cu dv. amiabil, rapid si cu cheltuieli minime si sa evite un proces.
Insa numai din momentul in care decideti ca doriti medierea, vi se va percepe un onorariu si se vor face demersurile necesare, incepand cu invitatia pentru mediere.
Va doresc sa iesiti cu bine la lumina din aceasta problema si cu orice va mai pot ajuta, cu drag!