avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mari cu chiriasii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mari cu chiriasii

Buna ziua … sunt intr`o situatie disperata ..si as avea si eu nevoie de niste sfaturi daca se poate .. .. anul trecut am inchiriat apart unei pers legal cu , contract de inchiriere inregistrat la fisc pt care plateam impozit .. primele luni a fost foarte corecta si-a platit chiria si utilitatile la zi ..dupa aceea a avut ceva probleme si a ramas in urma cu intretinerea … in iulie cand a expirat contractul am vrut sa o dau afara ..dar m-a rugat sa ramana in continuare ..si mi-a promis ca o sa ajunga cu toate datoriile la intretinere la zi ca a scapat de problemele pe care le-a avut … ..avea aproape 2000 de lei datorii la utilitati.. intretinere.. cablu..etc.. am crezut in ea … si i-am facut un nou contract pe 6 luni..ca sa fiu si in ordine .. sa nici nu am probleme cu fiscul..+ ca m-am gandit ca avand si un contract am si drepturi in caz ca nu`si achita datoriile ..chiria ..intretinerea ..etc.. dar cand s-a vazut cu un nou contract … nu a mai vrut sa-mi mai plateasca nici chiria … si nici intretinerea invocand diverse motive … si amenintandu-ma ca pana la expirarea contractului eu nu am ce sa-I fac pt ca este propietara …
Daca am vazut ca nu ne mai intelegem..i-am facut o notificare prin executor judecatoresc..sa paraseasca casa sau sa-si achite datoriile ..findca conform clauzelor din contract am dreptul sa`l reziliez .. si ca ii voi intrerupe si lumina + cablu..internet..etc..
Dupa aceasta notificare ..si mai tare a inceput sa ma ameninte ca nu imi v-a mai plati nimic.. ca imi v-a sparge si v-a strica tot prin casa ..apart fiind mobilat si utilat cu tot ce e nevoie si ca nu mai am dreptul nici macar sa intru in casa pana expira contractul … pt ca este propietara .. desi contractul este reziliat de 2-3 saptamani .. week`end`ul trecut am anuntat cu o zi inainte si la tel si prin sms ca am nevoie sa-mi iau ceva din apart ..si la ce ora gasesc pe cineva acasa ca sa nu intru in lipsa desi am si eu chei.. mi-a zis ca nu este nimeni acasa si mi-a inchis tel.. totusi am mers .. cu o prietena .. era acasa ..mi-a deschis usa si mi-a zis ce vreau ca nu imi da voie in casa .. atunci am impins-o si am intrat.. cum adica nu am voie sa intru in casa mea ? a inceput din nou cu amenintari si a sunat la politie ..chipurile ca sa vina sa ma amendeze ca am intrat cu forta in casa mea .. cand a venit echipajul de politie si am explicat situatia ca , contractul este reziliat .. ca are atatea datorii la intretinere si nici chiria nu a mai platit din iulie .. i-au spus ca nu are dreptul sa-mi interzica sa vin sa vad ce se intampla in apart… sa-I dau o copie de pe contractul reziliat ..si un termen in care sa plateasca datoriile sau sa paraseasca casa.. si daca nu vor ..atunci sa sun din nou la politie si or sa ma ajute sa-I dau afara din casa ca fiind contractul reziliat ei locuiesc acolo fara nici`un drept legal.. bineinteles .. ca si mai mult ma ameninta la tel ca nu vor pleca si ca facturile vor sari in aer..pana in ianuarie cand expira contractul.. in afara de faptul ca eu saptamana aceasta le voi deschide proces pt achitarea datoriilor ce ma sfatuiti sa fac ca sa ii pt da afara din casa mai repede? ..pt ca asociatia de locatari mi-a spus ca ma v-a chema in judecata pt restantele mari de la intretinere ..

Astept raspunsurile dv…si va multumesc anticipat..
Din moment ce contractul a expirat.....intra arunca-i hainele si lucrurile in fata blocului si schimba incuietorile. Poti spune ca a parasit apartamentul pt ca isi gasise in alta parte dar acolo (tot ea a spus) i-au cerut chiria pe N luni in avans ....nu a avut banii necesari si s-a gandit ca ar putea sa vina inapoi la dv. E cuvantul ei impotriva cuvantului dumneavoastra. Daca ea e nenorocita nu merita sa va trambalati prin justitie si cu cheltuieli pe care nu o sa le mai recuperati niciodata pt ca nici ea nu o sa va actioneze in instanta (fiind constienta ca face un abuz) .....o sa plece cu ..coada intre picioare sa gaseasca alt fraier.....
Daca mergi pe calea legala vei acumula o suma frumusica la intretinere si utilitati pe care nu o vei mai recupera niciodata...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Admin, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara ! va multumesc pt raspunsuri..si sa va spun ultimile noutati....in primul rand vineri a depus avocata dosarul sa`i chem in judecata ... dar sincer cu legile si termenele care se practica la noi in tara nu stiu cat o sa dureze si ce sanse am sa recuperez datoriile pe care le-au facut la intretinere ...cablu..ca sa nu mai pun si chiria pe 3 luni ...dar asta e ..incerc .. ca sa nu va mai zic ca saptamana trecuta din nou m`au amenintat..mi-au zis ca nu am voie sa intru in apartament pana cand nu expira contractul de inchiriere care de fapt nu mai e decat in mintea lor pt ca este reziliat .. ca ei sunt propietari si multe alte aberatii.. i-am lasat sa spuna ce vor ... si v-am zis ca facusem cererea la enel de pe data de 30 sept ..dar tovarasii de acolo de`abia joia trecuta au bine-voit sa intrerupa curentul ..si uite ca a fost o idee f buna sa fac asta pt ca au plecat ei singuri..dar bineinteles fara sa ma anunte ca pleaca .. eu ii anuntasem ca am facut cerere de intrerupere a curentului dar probabil ca daca a durat asa mult nu credeau ca am facut asta ...ma si miram cum de pot sta asa in bezna si sa nu mai poata folosi nici-un aparat electrocasnic ... si ieri..adica duminica am mers sa vad ce se intampla ..in fine ..eram cu maica-mea cu o prietena ..si o vecina am sunat..si daca nu mi-a deschis nimeni am descuiat usa am intrat... si surpriza ..nu mai aveau acolo decat o punga cu , nu stiu ce era in ea ... oricum niste carpe se vedeau ...... un fier de calcat ...un uscator de rufe si niste cizme ..in rest praf si mizerie ...

i-am sunat sa le spun ca daca tot au plecat sa-mi dea cheile ..desi eu oricum aveam de gand sa schimb inchizatorile ... dar bineinteles ca din nou au vb urat... si mai ales cum mi-am permis eu sa intru in casa in lipsa lor ... ca nu aveam voie ca pe timpul contractului ei sunt propietarii si ca mai au acolo lucruri si ''1000 de euro'' deci voi fi acuzata de furt....:))))))) asta e ..sa ma acuze de ce vor dar bine ca am scapat de ei ... in seara aceasta am schimbat inchizatorile ... maine merg la enel sa fac cerere sa-mi deschida lumina ...dar acum sa vad ct dureaza si deschiderea ca fara lumina e naspa rau... nici macar curatenie nu poti sa faci .. cam asta e ce s-a intamplat ..oricum daca nu plecau ei... saptamana aceasta mergeam si le scoteam lucrurile pe hol...
Doamna scumpa,

nu vreau sa fac pe desteptul... dar...
...parca v-am spus ca fara energie electrica nu vor rezista !
Ma bucur sincer pt. Dvs....sper sa puteti trece peste acest incident si sa reusiti sa minimizati pagubele !
Cu deosebita consideratie, C.D.

nota: acum puteti sa ii chemati la MEDIERE... poate vin de bunavoie si va platesc macar partial oarece facturi...
CatalinCD a scris:

Doamna scumpa,

nu vreau sa fac pe desteptul... dar...
...parca v-am spus ca fara energie electrica nu vor rezista !
Ma bucur sincer pt. Dvs....sper sa puteti trece peste acest incident si sa reusiti sa minimizati pagubele !
Cu deosebita consideratie, C.D.

nota: acum puteti sa ii chemati la MEDIERE... poate vin de bunavoie si va platesc macar partial oarece facturi...

nu e vb ca faceti pe desteptul ..dar ati spus adevarul ..doar ca ei au zis ca vor sta si fara lumina ca oricum sunt la munca toata ziua si nu au nevoie decat sa vina sa doarma ..:)) si de unde duminica cand am vb la tel erau asa inversunati si ziceau ca nu imi dau nici-o cheie ca ma vor acuza de furt :) ... ieri m-au sunat sa mi le dea .. nu stiu cum de s-au razgandit asa brusc..
si chiar daca ii chem la mediere nu rezolv nimik... ca nu au bani ..e vai de mama lor ... mai ales daca si-au gasit alta gazda ... dar oricum eu ma bucur ca am scapat de ei...

Alte discuții în legătură

Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)