avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM art.65 (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM art.65 (1)

buna ziua
lucrez la o firma de paza pe RU si am intampinat o situatie in legatura cu un angajat. daca sa desfintat un post de lucru cu data de 01.10, si nu am stiut ca se va desfinta inainte cu 20 de zile lucratoare pentru a acorda preavizul angajatului.
intrebarea mea este daca pot desface contractul individual de munca cu art. 65(1), respect procedura ii acord preaviz de 20 de zile lucratoare dar aceste 20 de zile lucratoare il folosesc la un alt obiectiv. deci kla sfarsitul preavizului pot inceta contractul cu art.65 ca acesta sa poata beneficia de somaj. Va rog frumos spuneti-mi detaliat pasii pentru aceasta situatie pentru a fi conform normelor legale.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:24, 14 Octombrie 2013
In astfel de situatii, cand angajatorul nu are puncte de lucru inregistrate la ONRC, intrucat presteaza servicii, este oportuna introducerea unei clauze de mobilitate in CIM. Aceasta ii permite angajatorului mutarea salariatilor de la un obiectiv la altul, prin decizie unilaterala.
Conf art 42 alin 1 CM locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
De altfel consider ca in orice situatie in care un angajat isi desfasoara activitatea la beneficiari, ar trebui introdusa in contract o clauza de mobilitate pentru a se respecta prev legii.
Conf art 5 lit k Lg 319/2006 prin loc de munca se intelege locul destinat sa cuprindã posturi de lucru, situat în clãdirile întreprinderii si/sau unitãţii, inclusiv orice alt loc din aria întreprinderii si/sau unitãţii la care lucrãtorul are acces în cadrul desfãşurãrii activitãţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.65. desfintarea postului alina_hedesan alina_hedesan Buna, As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa beneficiez de somaj daca am fost in ccc? CURALA CURALA Sa-mi spuna si mie cineva va rog ce drepturi am.Am fost angajata la o firma si am avut perioada suspendata pentru copil de 2 ani concediu de crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere copil lore-geta lore-geta Buna ziua, In data de 31.08.2013 fetita mea face 2 ani.Firma la care am lucrat nu mai poate sa ma primeasca inapoi, desfintarea postului ocupat de mine.Stiu ... (vezi toată discuția)