buna ziua
lucrez la o firma de paza pe RU si am intampinat o situatie in legatura cu un angajat. daca sa desfintat un post de lucru cu data de 01.10, si nu am stiut ca se va desfinta inainte cu 20 de zile lucratoare pentru a acorda preavizul angajatului.
intrebarea mea este daca pot desface contractul individual de munca cu art. 65(1), respect procedura ii acord preaviz de 20 de zile lucratoare dar aceste 20 de zile lucratoare il folosesc la un alt obiectiv. deci kla sfarsitul preavizului pot inceta contractul cu art.65 ca acesta sa poata beneficia de somaj. Va rog frumos spuneti-mi detaliat pasii pentru aceasta situatie pentru a fi conform normelor legale.
In astfel de situatii, cand angajatorul nu are puncte de lucru inregistrate la ONRC, intrucat presteaza servicii, este oportuna introducerea unei clauze de mobilitate in CIM. Aceasta ii permite angajatorului mutarea salariatilor de la un obiectiv la altul, prin decizie unilaterala.
Conf art 42 alin 1 CM locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
De altfel consider ca in orice situatie in care un angajat isi desfasoara activitatea la beneficiari, ar trebui introdusa in contract o clauza de mobilitate pentru a se respecta prev legii.
Conf art 5 lit k Lg 319/2006 prin loc de munca se intelege locul destinat sa cuprindã posturi de lucru, situat în clãdirile întreprinderii si/sau unitãţii, inclusiv orice alt loc din aria întreprinderii si/sau unitãţii la care lucrãtorul are acces în cadrul desfãşurãrii activitãţii.