Scz ca revin insa as dori sa mai adaug cateva informatii la problema, acum mi-am amintit.
Pe scurt, banca nu-si da acordul, spunand 'dupa 5 ani puteti instraina, inchiria, etc'
Interdictiile din contractul de credit sunt :
1. interdictia de instrainare pe 5 ani;
2. interdictia de grevare cu sarcini PE TOATA DURATA CREDITULUI (am uitat sa mentionez la inceputul discutiei) - asta este cauza pt care spuneam mai devreme ca banca se bazeaza 90% pe interdictia de instrainare pe 5 ani.
Prin urmare, daca am lua in calcul a 2a interdictie si faptul ca inchirierea presupune o grevare cu sarcini, ar trebui sa nu se permita inchirierea decat la achitarea creditului.
puteti inchiria linistit..inchirierea fiind un act de administrare
si, dupa intelegere, uneori de conservare
alte clauze de la banci de la altii alea sunt aiureli
notarea contractului de inchiriere in Cf nu-i decat pt opozabilitatea eventualului cumparator
alte limitari ale dreptului de dispozitie ale cumparatorului se supun valabilitatii..... si exigentelor modalitatilor...... actului juridic civil
Inchirierea care nu depaseste 5 ani este un act de administrare. (a se vedea spre pilda art 1784 alin 3 NCC).
Iar functionarul ...ce zicea!? Ca nu vrea ...impozit din cedarea folosintei bunurilor pentru ca banca te miri care a scris o clauza care s-ar putea interpreta te miri cum ... :stunned: Eu cred ca ar trebui sa se mai gandeasca.
Prima casa
Robert26ro
\"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\"
Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)