avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere = instrainare???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere = instrainare???

Vreau sa stiu, va rog, daca interdictia de instrainare a unui imobil include si interdictia de inchiriere a acestuia. Va multumesc
Scz ca revin insa as dori sa mai adaug cateva informatii la problema, acum mi-am amintit.

Pe scurt, banca nu-si da acordul, spunand 'dupa 5 ani puteti instraina, inchiria, etc'

Interdictiile din contractul de credit sunt :

1. interdictia de instrainare pe 5 ani;

2. interdictia de grevare cu sarcini PE TOATA DURATA CREDITULUI (am uitat sa mentionez la inceputul discutiei) - asta este cauza pt care spuneam mai devreme ca banca se bazeaza 90% pe interdictia de instrainare pe 5 ani.

Prin urmare, daca am lua in calcul a 2a interdictie si faptul ca inchirierea presupune o grevare cu sarcini, ar trebui sa nu se permita inchirierea decat la achitarea creditului.

De ce banca refuza DOAR pt 5 ani??
Pt ca ipoteca este in favoarea statului roman pe 5 ani.
puteti inchiria linistit..inchirierea fiind un act de administrare
si, dupa intelegere, uneori de conservare
alte clauze de la banci de la altii alea sunt aiureli
notarea contractului de inchiriere in Cf nu-i decat pt opozabilitatea eventualului cumparator

alte limitari ale dreptului de dispozitie ale cumparatorului se supun valabilitatii..... si exigentelor modalitatilor...... actului juridic civil
Inchirierea care nu depaseste 5 ani este un act de administrare. (a se vedea spre pilda art 1784 alin 3 NCC).

Iar functionarul ...ce zicea!? Ca nu vrea ...impozit din cedarea folosintei bunurilor pentru ca banca te miri care a scris o clauza care s-ar putea interpreta te miri cum ... :stunned: Eu cred ca ar trebui sa se mai gandeasca.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
romascanu, moderator
eh..acum te iei si tu de mine..desi nu am intels daca ma critici sau ma lauzi:D

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Prima casa Robert26ro Robert26ro \"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\" Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)