avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Platesc vreo taxa la castigarea unei masini?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Platesc vreo taxa la castigarea unei masini?

daca castigi o masina intru-un concurs trebuie sa platesti vreo taxa sau tva-ul ?
Cel mai recent răspuns: adriana81taicuta , utilizator 22:32, 13 Octombrie 2013
Depinde de regulamentul concursului. Castigatorul poate fi obligat sa plateasca taxele obisnuite pentru inmatricularea vehicului inclusiv taxa de mediu.
In regulamentul concursului este prevazut : "Organizatorul va calcula si va retine la sursa impozitul datorat de castigatori pentru premiile obtinute de acestia in conformitate cu Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, Titlul III Impozitul pe venit. Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu acestea, sunt in sarcina exclusiva a castigatorului. De la momentul punerii in posesie a premiului toate cheltuielile legale aferente acestor premii revin castigatorului. " sau " 4.3. Plata impozitului pe venit retinut la sursa aferent premiilor in masini va fi in raspunderea
organizatorului.
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare premii remus_agigea remus_agigea Buna ziua, Recent am aflat ca am castigat ca premiu o masina. In regulamentul concursului este stipulat : Organizatorul se obliga sa retina si sa vireze ... (vezi toată discuția)
Castig concurs pe internet , ar trebui sa declar venitul ? Andrewstephen1 Andrewstephen1 Salut , Eu lucrez pe un site care se fac logo\'s/web sites , si pe acel site vin clienti care vor logo sau web site design si deschid un concurs care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu ... alexei2020 alexei2020 Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu respectă regulamentul oficial al concursului ce se poate întâmpla? Poate fi tras la răspundere? Unde mă ... (vezi toată discuția)