avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită LICITATIE IMOBILIARA
Discuție deschisă în Executare silită

LICITATIE IMOBILIARA

Buna seara , as vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema de procedura de licitatie imobiliara.Daca este scos un teren la vinzare cu un pret care este stabilit cu acordul partilor(creditor-debitor).Daca la 1 licitatie nu se vinde la pretul cazut de comun acord, se trece la a 2 licitatie ,unde se scade 25 la suta di valoarea stabilita de parti si daca nici la a 2 licitaie nu se vinde ,cum se procedeaza mai departe?Se vinde cu orice pret care se ofera sau se merge in continuare cu pretul scazut cu 25 la suta din valoarea stabilita de parti, pina cinde se vinde ?
Raspunsul la intrebarea dumnevoastra este dat de art. 509 alin 5 cod procedura civila in conformitate cu care " in cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat , vanzarea se amana la un alt termen de cel mult 60 zile pentru care se va face o noua publicatie. la acest termen licitatia va incepe de la pretul de 75 % din cel la care imobilul a fost evaluat. daca nu se obtine prtul de incepere a licitatiei la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va face chiar daca se prezinta o singura persoana care a oferit pretul de la care incepe liciatatia. Art. 509 alin 5 cod procedura civila se refera la vanzarea la licitatie a bunurilor imobile, iar art. 443 alin 3 cod procedura civila la care a facut referire doamna avocat Ana reglementeaza vanzarea bunurilor mobile.
Multumesc frumos pentru timpul acordat ,dar tot nu sunt lamurit deoarece (sunt stresat pt ca executorul este mina in mina cu creditorul si i-mi este frica ca o sa-mi vinda terenurile la un pret foarte foarte mic).Deci ce nu inteleg eu este aici la acest paragraf :la acest termen licitatia va incepe de la pretul de 75 % din cel la care imobilul a fost evaluat. daca nu se obtine prtul de incepere a licitatiei la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va face chiar daca se prezinta o singura persoana care a oferit pretul de la care incepe liciatatia.

Bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit?- adica de exemplu la 1 licitatie pretul este sa spunem 100.000
la a 2 a licitatie se scade 25 la suta adica 75.000
la a 3 licitatie nu se prezinta nimeni
la a 4 a licitatie daca vine doar o persoana si ofera
10.000.
poate sa adjudece cel care a oferit 10.000 sau exista un barem pina unde poate sa se lase din pret, adica macar nu mai jos de 50 la suta din valoarea de pornire a licitatiei.
Nu, nu exista o limita minima impusa de lege pentru pretul de adjudecare de la a 3-a licitatie. Ceea ce puteti face dvs. este sa va cautati singur cumparatori pentru acele terenuri, la pret cat mai convenabil pentru dvs., sau sa incercati sa accesati un credit pentru a va achita datoria.
Buna ziua

deci poate sa adjudece cel care a oferit pretul de 10.000 , chiar daca imobilul a foste evaluat la 100.000 ?
Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum. Daca se poate, ma puteti ajuta cu cateva informatii? Am aflat de o licitatie a unui apartament, organizata de un Birou Executor Judecatoresc. Am sunat la sediul lor , dar mi s-a spus ca nu ma pot ajuta cu informatia de care am eu nevoie, respectiv: Ptr a participa la licitatie trebuie sa achit 10% din contravaloarea estimata a imobilului (din pretul de pornire), urmand ca in termen de 30-45 zile (daca ies castigatoarea licitatiei) sa achit restul de bani. Intrebarea mea este: Pentru acest rest de bani, pot sa fac un credit ipotecar?
Eu nu dispun de acesti bani cash, sunt nevoita sa apelez la un astfel de credit.
Va rog mult, daca cineva ma poate lamuri in aceasta privinta, sa imi dea un raspuns.
Multumesc frumos, toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 845 alin. (8) și (9) Robert Andrei 07 Robert Andrei 07 Bună ziua, Am o întrebare legată de interpretarea Art. 845 alin. (8) și (9) din Codul de Procedură Civilă: 8) În cazul în care nu este oferit nici ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Executare silita auraneg auraneg pentru o creanta de 20.000 ron se poate executa un bun imobil in valoare de 32.000 euro? (vezi toată discuția)