avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare lumina in boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare lumina in boxe

Buna seara,

In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra.

Acum cativa ani s-a reabilitat reteaua electrica in subsol.Pe tronsonul respectiv exista cateva boxe ale unor locatari care nu au lumina in interiorul lor. Intrucat reabilitarea a nascut ceva conflicte la vremea respectiva, in sensul ca vechile fire trase dupa stiinta fiecaruia, au fost taiate, in momentul de fata, proprietarii boxelor respective nu vor sa achite din banii proprii un fir nou pentru fiecare. La momentul respectiv administratorul si presedintele le-au spus locatarilor ca daca vor lumina in boxe platesc separat, fara implicarea asociatiei (adica nu din fondul de reparatii sau chitanta si factura pe asociatie), intrucat boxa se considera a nu fi parte comuna si ca reabilitarea s-a facut doar pt partile comune. In prezent problema a luat amploare si naste conflicte verbale intre locatari si administrator, cu amenintari de desfintare a boxelor, etc.

Intrebarile mele sunt:
1. boxele amenajate de locatari sunt considerate parte comuna sau nu?
2. pentru a beneficia de lumina in propria boxa locatarul va contacta singur o firma/pfa pt realizarea lucrarii pe care o va plati sau cheama asociatia firma/pfa, plateste aceasta si trece ulterior cheltuiala in lista de intretinere?
Ma intereseaza un punct de vedere in concordanta cu legea 230/2007.

Multumesc frumos pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:24, 23 Octombrie 2013
Da, acest ISU despre care vorbeste @ynocentta, alta treaba nu are decat sa umble prin mizeriile de subsoluri sa verifice retelele de iluminat... Eu de 30-40 de ani nu i-am vazut niciodata si nici nu am auzit ca s-ar ocupa de asa ceva. Stau „baietii” bine, merci, pe salarii super, mai controleaza cate ceva prin imensele noastre uzine si fabrici, mai sting un incendiu, apoi ies la pensie cu cu scoruri de 4-5 ori mai mari decat a muritorilor de rand (de, daca muncesc in asemenea conditii). Asata ca sa stiti si dvs. cu ce se ocupa ISU. Nu mai credeti tot ce se scrie prin ordonantele si legile lor...
Da, acest ISU despre care vorbeste @ynocentta, alta treaba nu are decat sa umble prin mizeriile de subsoluri sa verifice retelele de iluminat...

Nu mai credeti tot ce se scrie prin ordonantele si legile lor...


Aveti dreptate, nu au alta treaba, dar sa vedeti dumneavoastra daca ia foc ceva in subsol si vin ei sa stinga, sa vedeti amenzi usturatoare....
Iar in ceea ce priveste respectarea legilor si ordonantelor, de ce sa le respectam, doar traim in Romania si legile sunt facute ca sa fie incalcate, daca traiam in Germania.....se schimba schimbarea...
Din cauza asta si "merg bine" treburile in tara asta....#-o
Ce este ISU ?. Cumva acea comisie de pe langa institutia prefectului care raspunde de gestionarea situatiilor de urgenta la nivel judetean ?. Oricum ei au rol de control numai in institutii ale statului.
johnpescar a scris:
Eu cred ca nu este treaba asociatiei sa se ocupe de lumina electrica a boxelor unor proprietari.

Ba dimpotriva, este chiar treaba asociatiei, a conducerii asociatiei sa se ocupe de administrarea proprietatii comune din care face parte clar si subsolul cu sau fara boxe. Apoi energia electrica pentru iluminat subsolul cu sau fara boxe este pe contoarul comun din care se alimenteaza casa scarii si liftul iar factura este pe asociatiei si se repartizeaza de administrator conform legii.
Iar ISU intervine la oriunde apar situatii de urgenta si nu "numai in institutii ale statului" asa cum sustineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare acte doveditoare pt detinere boxa de la subsolul ... xtreme07 xtreme07 Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului? Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea ... (vezi toată discuția)