avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Probleme cu profesorii la scoala pe motiv ca eleva are ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Probleme cu profesorii la scoala pe motiv ca eleva are parul vopsit

Fata mea are parul vopsit ( suvite blonde) si unii profesori o ameninta cu excluderea de la ore daca nu se vopseste la loc in culoarea naturala.
Doresc sa stiu daca este posibil asa ceva. Si ce as putea sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 13 Noiembrie 2013
Da, aici...no comment.
Ok, poate facem pe viitor un topic cu asemenea probleme. Pe problema părului vopsit sau şuviţat, la eleve, ne-am lămurit cumva.Regulamentul şcolar trebuie respectat :)
Educatia copilului e raspunderea parintelui. El l-a facut, el raspunde de el.
Nu raspunde scoala, gradinita, decat pe timp limitat si in privinta asigurarii sanselor de a insusi anumite cunostinte.
Scoala noastra e bazata pe dezvoltarea cognitiva a copilului, nu sociala sau psiho-emotionala. Aici, copiii care au parinti ce cred ca i-au dat la scoala si s-au spalat pe maini, au un handicap. Major. Din pacate.

Nici eu nu stiu sa joc baschet, dar m-as duce la meciurile lui; sau as intreba-o ce-a facut la dans ori la cunostinte atmosferice despre astronomia sufletului... sau in orice domeniu nu m-as pricepe.
Parintele trebuie sa aiba interesul si timpul pentru a-si educa copilul si nicio inscriere intr-o scoala nu-ti da dreptul sa te speli pe maini; il educi zilnic, pana pleaca de-acasa. Cand lipsesti, asta ii transmite un mesaj copilului si educatia lui se completeaza. Mereu esti parinte, 24 din 24, 7 zile din 7 si de Craciun si cand e plecat in tabara fara tine.
Da, școala poartă răspunderea elevului pe perioada cât are elevul în sustodie, ca să spun așa. Indirect însă poartă o răspundere și nelimitată, de ce , pentru că șocala îl influențează pe elev, și îl influențează nu doar prin educația scolară, prin obiectele de studiu, pentru că aici nu putem vorbi decât despre o educație în sens pozitiv, ci prin tot ceea ce implică prezența elevului la școală.Și nu numai la școală, ci începând încă de la primii pași în drumul spre școală.Elevul uneori merge cu colegii împreună la școală.În drumul lor discută, se mai întâlnesc cu alți colegi, prieteni, interacționează. Elevul nu/și poate alege colegii de clasă, neexistând criterii de selecție, educația fiind un drept general, universal, existând până și acea incluziune școlară, despre care îmi amintesc că am mai vorbit pe un topic, și care presupune integrarea elevilor chiar cu probleme , dizabilități, și nu vorbim despre cele de ordin fizic. Nu putem să nu luăm în considerare și aceaste influențe, pentru care părinții nu poartă nicio răspundere, dacă sunt unele negative.Elevii merg cu clasa la teatru, la filarmonică, în excursii și tabere, acolo cunosc și interacționează cu alți elevi, se leagă amiciții, rămân în conexiune online...și toate acestea sunt legate cumva de școală.Credeți-mă, @ avlil, știu bine despre ce vorbesc...poți fi genial ca părinte , și dedicându-ți viața în sluja propriului copil , ori a unui copil orfan, care ți-a fost încredințat spre creștere și educare,( cum este cazul meu ) , pentru că la educația lui concură o serie de factori asupra cărora nu avem control.Și care își pun amprenta asupra educației , asupra personalității copilului, asupra viitorului lui chiar. Toate, bune sau rele, îl formează ca individualitate.Sigur, putem spune că cei 7 ani de acasă sunt esențiali și că că nimic din ce se petrece după trecerea celor 7 ani nu ar mai putea schimba în rău ceea ce a învățat.Dar este doar un ideal, o utopie, fiindcă nu mai trăim vremuri ca acelea în care știm noi, s-au format mai marii noștri ...
Din experienta mea cu parinti de copii, majoritatea cred ca scoala ii educa dupa 6-7 ani; altii cred ca de la gradinita au scapat de educatie. Multi, foarte multi parinti confunda educatia cognitiva cu definitivarea relatiilor sociale, a proceselor decizionale ale copiilor.
Or aici, la astea, un parinte lucreaza mereu; nu iti poti alege copegii, dar poti invata sa te raportezi la ei intr-un anume fel, sa relationezi, sa interactionezi, sa selectezi.
Asta e treaba parintelui, sa ajute copilul sa se adapteze la societate si nu sa adapteze societatea la copilul sau.

INcluziunea e un lucru foarte bun; din pacate, nu e tolerata de parinti, profesorii nu stiu sa relationeze ei insisi. Si profesorii nu stiu pentru ca sunt produsul unei gandiri din cutie, inchise, bazate pe cognitiv.
Nu spun ca e usor, dar trebuie ca parinte sa iti ajuti copilul sa se adapteze la o situatie la care un profesor nu-l poate ajuta sa se adapteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar preuniversitar ceapraga ceapraga Buna seara, Am o nelamurire referitoare la Regulamentul scolar. Copilul meu este in clasa a zecea, la un liceu evaluat al treilea pe oras (media de ... (vezi toată discuția)