Buna ziua,
Fratele meu,plecat in Australia din anii 90' are in proprietate un apartament (impreuna cu sotia).A lasat sa stea in el 2 verisoare ,cu chirie modica,cu rugamintea sa aiba grija de apartament.Fetele nu au adresa acolo,nu li s-au facut acte.Deoarece intretinerea nu a fost platita timp de 7 luni,fratele meu se teme ca poate pierde apartamentul.Intrebarile sunt:
1) care este procedura legala de scoatere a aprtamentului la licitatie / poate sa-l piarda sau sa fie evacuat?
2)daca pe chitante ,la plata intretinerii,e trecut numele verisoarei(in loc de proprietar),ce probleme poate avea proprietarul?
O vecina m-a sunat si mi-a zis ca sunt 7 luni neplatite in valoare de 2300 roni.
Eu inca nu am procura si ne e frica sa nu fie prea tarziu,sa nu fie deja dat in judecata si verisoarele sa nu ne anunte de primirea notificarilor.
Fratele meu nu poate veni,este prea departe si costa f mult.
Este posibil sa il dea in judecata deja pentru suma respectiva?
Este posibil sa fie dat in judecata tot atat cat e posibil ca asociatia sa treneze lucrurile mai multe luni.
Este important ca aceasta datorie sa fie platita. Rugati-l pe fratele dv. sa va trimita banii necesari, puteti achita chiar dv..
Mai aveti posibilitatea sa va interesati de contul bancar al asociatiei, iar fratele poate achita chiar din Australia aceasta suma, fie in cont, fie printr-o forma de transfer banii catre dv.
Nu mai este o problema nici timpul, nici persoana care plateste, nici locul unde se plateste, este important ca acei bani sa ajunga in contul bancar sau in casa asociatiei, atata timp cat se fac tranzactii de miliarde de dolari in fiecare secunda intre cele mai indepartate locuri din lume. Exista internet, internet banking, exista email de a tine legatura cu administratorul, exista posibilitati de transfer rapid al banilor.
De pierdut apartamentul, nu-l pierde pentru suma asta, dar problema trebuie rezolvata deoarece timpul lucreaza si nu se incurca cand e de facut pagube, atunci cand se pierde....
Puteti verifica daca Asociatia a deschis proces contra fratelui dumneavoastra pe portalul instantelor de judecata, cautand la instanta competenta, fie dupa numele fratelui fie dupa denumirea asociatiei.
Oricum, asa cum vi s-a spus deja cel mai bine e sa luati legatura cu cei de la Asociatie (presedinte si administrator) pentru a clarifica situatia si a plati debitul.
Vedeti daca fratele dumneavoastra poate sa va dea o procura prin posta, intocmita de un notar din Australia, asta in cazul ca este nevoie sa il reprezentati la proces sau sa cereti evacuarea rudelor rauplatnice.
Doamne,e groaznic!
Este posibil sa il execute deja silit daca s-a intentat mai demult actiunea impotriva lui?
Daca nu au adresa lui din Australia cum sa-i trimita somatia?Se cere poprire de conturi sau cum?
Aici in tara nu ma mai are decat pe mine...imi cer scuze daca sunt paranoica!