avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierdere apartament-restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierdere apartament-restante intretinere

Buna ziua,
Fratele meu,plecat in Australia din anii 90' are in proprietate un apartament (impreuna cu sotia).A lasat sa stea in el 2 verisoare ,cu chirie modica,cu rugamintea sa aiba grija de apartament.Fetele nu au adresa acolo,nu li s-au facut acte.Deoarece intretinerea nu a fost platita timp de 7 luni,fratele meu se teme ca poate pierde apartamentul.Intrebarile sunt:
1) care este procedura legala de scoatere a aprtamentului la licitatie / poate sa-l piarda sau sa fie evacuat?
2)daca pe chitante ,la plata intretinerii,e trecut numele verisoarei(in loc de proprietar),ce probleme poate avea proprietarul?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:25, 24 Octombrie 2013
Povestea cu drobul de sare este reala!

Linistiti-va, doamna, si lasati cosmarurile de-o parte.
Mergeti la asociatie, interesati-va ce datorii are, platiti-le dv. daca aveti posibilitatea, luati legatura cu fratele din Australia sa va trimita bani si procura de a va ocupa personal de gestionarea apartamentului si apoi vedeti ce aveti de facut cu chiriasii.

In fond, daca fratele doreste sa aiba o proprietate in tara si aceasta sa nu-i fie instrainata, atunci trebuie sa se asigure ca exista cineva care il reprezinta si deci ii da procura pentru aceasta sau se intereseaza ce se intampla cu acel apartament luna de luna, nu numai cand exista pericolul de a-l pierde.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
elga50, moderator
julyet a scris:
Este posibil sa il execute deja silit daca s-a intentat mai demult actiunea impotriva lui?
Nu este posibil sa il execute "deja" ci o sa-l execute atunci cand se ajunge la executarea silita.
Daca nu au adresa lui din Australia cum sa-i trimita somatia?
Nu conteaza daca asociatia de proprietari stie sau nu adresa lui din Australia. Notificarile, somatia, citatia... se trimit pe adresa apartamentului in discutie si nu cauta nimeni proprietarul. Aceste inscrisuri pot ajunge la adresa apartamentului si pot fi predate celor din apartament ori se intorc prin posta la cei care le-au trimis (asociatie, instanta, executor...). Avand dovada ca s-a incercat, s-a parcurs procedura..., se judeca ori se executa in lipsa.
Se cere poprire de conturi sau cum?

Se poate pune si poprire pe conturi daca exista dar calea cea mai obisnuita este scoaterea apartamentului la vanzare prin licitatie publica de catre executorul judecatoresc.
Aici in tara nu ma mai are decat pe mine...

Asa cu vi s-a mai spus mergeti la asociatia de proprietari, vedeti ce datorii sunt, achitati-le si totul e in regula. Apoi mergeti mai des pe la asociatie sa nu mai ajungeti in situatia de acum.
Va multumesc foarte mult tuturor celor care mi-ati raspuns!
Fiind vorba de numai sapte luni de neplata, chiar daca au deschis proces acesta nu a avut nici macar primul termen.
Tineti cont ca se putea deschide proces doar dupa trei luni de neplata, deci au trecut doar patru luni din momentul cand puteau deschide proces.
Daca paratul nu se prezinta se mai da un termen si abia apoi se judeca in lipsa.
Oricum, grabiti-va sa lamuriti situatia chiar daca nu trebuie sa va faceti griji ca veti gasi executorul la usa apartamentului.
Dupa ce discutati cu Presedintele Asociatiei veti sti cum sta situatia si veti dormi linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la intretinerea blocului sharzod sharzod Am cumparat prin licitatie publica un apartament. Am finalizat toate actele inclusiv cadastru si intabulare.In acte se specifica clar ca imobilul ... (vezi toată discuția)
Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre asociatia de locatari Raffaello Raffaello Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Fratele meu este restant la intretinere 15 luni circa 800 euro si acum asociatia face demersuri de chemare in judecata. Mi-a trimis mie o instiintare/somatie ... (vezi toată discuția)