avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Daca dispozitia de reincadrare mi-a fost inmanata/comunicata la 3 ani si o zi de la data cand a fost emisa, mai am sanse sa-mi recuperez in instanta drepturile salariale?
Mai e valabila nulitatea dispozitiei daca nu a fost comunicata in toata aceasta perioada?
Rog un raspuns cat mai rapid, intrucat sunt in proces si in intampinare mi-a fost invocata prescriptia extintiva a dreptului la actiune.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 31 Octombrie 2013
In acest sens, este vorba despre dreptul la actiune.

Potrivit art. 171 al. 1 si 2 din Codul muncii, dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale se prescrie în termen de 3 ani de la data la care erau datorate, iar acest termen este întrerupt în cazul în care intervine o recunoastere din partea debitorului.

Acelasi termen de prescriptie de 3 ani este prevazut si de art. 268 al. 1 lit. c din Codul muncii.

Dvs trebuie sa cotestati decizia respectiva in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Prescriptia invocata de catre partea adversa are in vedere ca timp de 3 ani , dvs nu ati facut niciun demers legal sa contestati faptul ca aveti un salariu necorespunzator.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!
Intre ce limite se afla onorariul unui avocat pentru litigii de munca?
Onorariile difera la un avocat la altul. De la cateva sute la lei putand urca si la cateva sute de euro.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o ... (vezi toată discuția)
Firma de executari vrea sa-mi puna poprire pe conturi mario77tt mario77tt In octombrie 2008 o Societate comerciala a cistigat un recurs in urma caruia cere ca eu sa restitui 3000 ron.Astazi am fost sunat de o firma de executari ... (vezi toată discuția)