Daca dispozitia de reincadrare mi-a fost inmanata/comunicata la 3 ani si o zi de la data cand a fost emisa, mai am sanse sa-mi recuperez in instanta drepturile salariale?
Mai e valabila nulitatea dispozitiei daca nu a fost comunicata in toata aceasta perioada?
Rog un raspuns cat mai rapid, intrucat sunt in proces si in intampinare mi-a fost invocata prescriptia extintiva a dreptului la actiune.
Multumesc frumos!
In acest sens, este vorba despre dreptul la actiune.
Potrivit art. 171 al. 1 si 2 din Codul muncii, dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale se prescrie în termen de 3 ani de la data la care erau datorate, iar acest termen este întrerupt în cazul în care intervine o recunoastere din partea debitorului.
Acelasi termen de prescriptie de 3 ani este prevazut si de art. 268 al. 1 lit. c din Codul muncii.
Dvs trebuie sa cotestati decizia respectiva in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Prescriptia invocata de catre partea adversa are in vedere ca timp de 3 ani , dvs nu ati facut niciun demers legal sa contestati faptul ca aveti un salariu necorespunzator.